Čak ni ljudi koji su bliski sa Filiz Ahmet ne zovu je više po imenu, već često kažu samo Nigar-kalfa! U ulozi ljubavnice Ibrahima, velikog vezira Sulejmana Veličanstvenog, ponekad je bolja i od same sultanije Hurem u ovoj seriji.

Baš kao što je Hurem obeležila život glumice tursko-nemačkog porekla Merjem Uzerli, tako je i Nigar-kalfa ostavila pečat na lepoj Filiz. Mnogi ne znaju da je i ona mešovitog porekla i da je rođena Skoplju.

Njen deda Luftu Sejfulah je bio Makedonac, turskog porekla i osnovao je Makedonsko-tursko pozorište. Tako je Filiz zaigrala na "daskama koje život znače" sa samo šest godina. Zbog ratnih dešavanja, porodica je odlučila da ode u Švedsku, a u Makedoniju se vratila kad je lepoj glumici bilo 15 godina.

Prvo je završila srednju medicinsku školu, a onda i umetničku akademiju. Posvetila se pozorištu, ali joj je uloga u seriji "Zbogom, Balkane" otvorila nove šanse. U njoj je koristila turski dijalekt kakvim se govori u Makedoniji, a posle nje je dobila brojne ponude. Filiz govori ne samo makedonski i turski, već i srpski, bugarski, albanski i švedski!

nigar kalfa i sultanija hurem.jpg
Youtube / Magnificent Century 

Kad je dobila ulogu Nigar kalfe, iskoristila je priliku do maksimuma. U seriji koja se prikazivala u 45 zemalja i koju je gledalo više od 200 miliona gledalaca, ostvarila je odličnu rolu. Govorila je istim dijalektom.

Srce joj je, kako kaže, i danas podeljeno. "Kad odem u Skoplje, nedostaje mi Istanbul. Kad odem u Makedoniju, želim da se vratim u Tursku već posle 5 dana. To je neka magija", kaže Filiz. Ona voli da putuje, a njene slike pogledajte u galeriji.

Instagram / felizah Oduševila u ulozi Nigar kalfe u seriji "Sulejman Veličanstveni".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna