"Možete da sačuvate svoj život i zdravlje, jer mnoge žene dobiju rak grlića materice, jajnika ili dojke, a da uopšte ne znaju odakle to potiče", upozorava Lepa Brena koja je prošla kroz velike muke kad joj je saopšten rezultat genetske analize. Pevačici je otkriveno da ima pozitivan BRCA test, koji ukazuje na povećan rizik od karcinoma.

"Jedno dva dana nisam mogla da ponovim svoj broj telefona, jer sam toliko bila u šoku. Imala sam takav strah da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi.

Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti s njima i ne bežati od problema", rekla je Brena. Ona se tada pripremala za dva solistička koncerta, piše Puls, ali je o svemu tome ćutala kako ne bi uznemirila ljude koji su s njom radili.

lepa brena-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Poverila se samo sa prijateljima i porodici. "Ona je plakala svaki dan. Svog doktora molila je da je spase, govorila je da ne želi da umre od raka… Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli. Mi smo je tešile koliko smo mogle", otkrila je Brenina prijateljica.

Najveći nauk je Breni bio da ne sme da koristi bilo kakve hormonske preparate. "Žene to treba da znaju, a ja sam to tada naučila", objasnila je folkerka. "Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi lekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojom porukom želim da podignem svest žena da treba da urade test, jer odmah znate da li imate mogućnost da dobijete karcinom ili ne."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

Lepa Brena zagrlila devojčicu u Zagrebu Tiktok/martamajeric