Život lepih manekenki mnogima deluje kao put posut cvećem, ali Bjanka Balti ne krije da je u prvom delu svoje karijere, baš kao i u privatnom životu, prošla kao "bosa po trnju". 

Božanstvena Italijanka (39) je i nedavno preživela teško iskušenje, jer joj je otkrivena genetska mutacija s kojom rizik od karcinoma dojke i jajnika raste i do 80 odsto.

Bjanka se odlučila na operaciju i uklonjene su joj obe dojke, početkom decembra prošle godine. Baš kao i Anđelina Džoli pre deset godina, manekenka je dobila implante, a zatim je ožiljke odlučila da "sakrije" (ili naglasi?) tetovažama.

"Nova godina, nova ja", napisala je uz sliku na Instagramu. "Suviše volim život da ne bih uradila sve moguće da ga sačuvam." Namera joj je, između ostalog, bila i da bude model svojim ćerkama, kako bi i one jednog dana - ako se nađu u istoj situaciji - smogle hrabrosti da donesu istu odluku.

Bjanka je počela karijeru sa 20 godina, što se danas smatra veoma "kasnim startom". Stigla je iz rodnog Lodija u Milano kako bi studirala, ali je manekenski poziv bio mnogo primamljiviji. Kad je srela fotografa Kristijana Lućidija, zatrudnela je s njim već posle tri nedelje.

bjanka balti 0630077420-min.jpg
Profimedia 

"Mesec dana kasnije, zaprosio me je i ja sam odlučila da se udam", priča Bjanka u jednom podkastu. "Bila sam tek na početku karijere, radila sam tek godinu i po dana. A onda rešila da postanem majka i supruga. To je bila ludost. Nisam bila srećna, ali to shvatam tek sada", otkriva manekenka. 

Kad je brak počeo da se raspada, Bjanka se vraća kući i ostavlja dete kod dede i babe. 

"Išla sam od jednog do drugog muškarca. Prošla kroz iskušenja droge. A onda otišla u Španiju", priča lepotica. Tu je upoznala Metjua Mekreja, svog drugog supruga.

bjanka balti 0281815080-min.jpg
Profimedia 

"Kad sam dobila papire za razvod, rešila sam da se preselim u Kaliforniju. Španski sud mi je odbio zahtev da povedem i ćerku", priča Bjanka. S obzirom na razvod, advokat joj je objasnio da će sudija pitati njenu Matildu s kim želi da živi. I onda je doživela najteži udarac u životu.

bjanka balti cerka matilda 0640766891-min.jpg
Profimedia 

"Moja ćerka je odgovorila - `hoću da živim s tatom`", priseća se Bjanka. U drugom braku je dobila ćerku Miu, ali se, samo nekoliko meseci posle venčanja, ponovo razvela.

bjanka balti 0414917703-min.jpg
Profimedia 

Od tada počinje i da se trudi da sa prvim detetom uspostavi bolji odnos. Matilda sad ima 16 godina i, po Bjankinim rečima, otvoreno joj je kazala: "Nisam želela da živim s tobom, bila si u haosu".

bjanka balti cerke matilda i mia 0640768533-min.jpg
Profimedia 

"Sada sam konačno srećna, kako nisam bila nikad dosad u životu", priča Bjanka posle operacije koja je prošla uspešno. Vratila se poslu i čak ponovo pozirala za čuveni magazin "Svimsjut Ilustrejtid" za koji se nekad slikala kao "početnica". 

BONUS VIDEO:

BELA HADID ZBOG BOLESTI OSTAJE BEZ ZUBA TikTok/babybella777

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna