Pobeda Denvera predvođenog Nikolom Jokićem glavna je tema svih svetskih medija. Srpski košarkaški superstar osvojio je s timom pehar NBA lige, a veliko slavlje započeo je u zagrljaju supruge Natalije i ćerke Ognjene.

Natalija je bila jedan od glavnih razloga što je popularni Džoker prihvatio poziv u Ameriku. Bili su ljubavni par od srednjoškolskih dana, a onda je ona otišla u Oklahomu da studira i igra odbojku. Prvi put je poziv odbio, drugi put prihvatio. Ni košarkaški stručnjaci Denvera nisu bili sigurni u njegovu budućnost u prvi mah. Bio je - bucko!

I kao dete je voleo da jede, što se vidi i na njegovim slikama iz detinjstva, a majka je davala sve od sebe da Nikolu i njegovu braću Nemanju i Strahinju podigne na domaćoj hrani. Međutim, momčić je imao nezasit apetit. "Majka mu spremi četiri sendviča da ima za ceo dan, a on ih pojede za 40 minuta." Onda se prelazi na brzu hranu i ogromne količine bezalkoholnih pića.

nikola i natalija jokic-min.jpg
Instagram / jokic.natalija 

Nije tajna da je Nikola morao potpuno da promeni režim ishrane da bi se oslobodio "šlaufa" oko struka. Sa 136 kilograma, morao je da se podvrgne dijeti, kako bi dostigao današnju mobilnost kojom caruje na terenu. U klubu važe precizna uputstva o tome šta igrači treba da jedu i piju, a recept za šejkove koji im se daju posle treninga je strogo čuvana poslovna tajna.

Kod kuće je za Nikoline obroke zadužena supruga Natalija. Zato je dolazak Nikoline majke u Ameriku bio propraćen šalama koje se i danas prepričavaju. "Ne znam baš da li će je Natalija pustiti u kuhinju", izjavio je Džoker za medije tim povodom.

nikola i natalija jokic sa bebom-min.jpg
Instagram / jokic.natalija 

Za doručak, Nikola jede kajganu sa spanaćem i paradajzom, ćuretinu, tost sa avokadom i voće. Smuti sa proteinima predstavlja užinu, dok se tipičan ručak sastoji od belog pilećeg mesa, pirinča, povrća i salate. Pre treninga je dozvoljen sendvič sa piletinom, dok popodne pije proteinski šejk. Za večeru je riba - obično zubatac. Moguće je da će slavljenička NBA večera biti nešto drugačija, a kako su izgledali prvi porodični trenuci proslave, pogledajte u galeriji slika.

Profimedia Sa ćerkom Ognjenom u naručju.

Tekst: Lepa&Srećna