Navijači cele Srbije, kao i milioni njih širom sveta, danas su uz Nikolu Jokića, moćnog centra koji je svoj tim doveo do pobede i osvajanja prstena NBA. Međutim, značajnija od svih njih je podrška glavnog navijača - supruge Natalije Jokić.

Natalija i Nikola su zajedno od tinejdžerskih dana, što je ona i pokazala na Instagramu, fotografijom iz oktobra 2012. godine. Bilo im je samo 17 godina, a po izrazima lica ovih somborskih "klinaca" reklo bi se da su već tada znali da će ostati zajedno čitavog života. Danas je ona uz Nikolu na najvažnijim mečevima, a u naručju joj je njihova ćerka Ognjena.

Ređe se piše da se Natalija preselila u Ameriku još dok je Nikola igrao košarku u Srbiji. Ona je 2013. godine stigla je u koledž u Oklahomi, gde je studirala i igrala odbojku. Upravo ona je bila jedan od razloga što je Nikolu bilo lako nagovoriti da dođe u Ameriku.

Verovali ili ne, trenutak kad je draftovan nije bio ni prikazan na američkoj televiziji, jer je neko omaškom pustio reklamu. Međutim, u dnu ekana je za to vreme išao kairon i na njemu se pojavilo ime Nikole Jokića. Njegov brat  ga je, presrećan, odmah pozvao telefonom da proslave ovaj veliki trenutak, ali je košarkaš samo bunovno uzvratio: "Šta ti je, čoveče, spavam, pusti me".

Međutim, činjenica da je Natalija u Americi presudila je da se i njemu osladi pomisao o selidbi. Kad se preselio u Denver, Natalija je napustila Oklahomu i došla kod njega. Tu je završila koledž, a odbojci je rekla "zbogom".  Te, 2015. godine, u Denveru su živeli zajedno sa Nikolinom braćom Nemanjom i Strahinjom.

natalija jokic-min.jpg
Instagram / jokic.natalija 

"Bilo nam je tesno, ali smo ipak uspevali da igramo basket na malom košu koji smo okačili", priča Nikola. "Oni uopšte ne umeju da gube", odala je Natalija male porodične tajne.

Prema Nikolinim rečima, upravo to što su braća i devojka bili uz njega pomoglo mu je da se navikne. "Stvorili smo ovde dom i ne dozvoljavamo da razne stvari utiču na nas", kaže košarkaš.

Vereni u januaru 2020. godine, Nikola i Natalija su se venčali u oktobru iste godine, u rodnom Somboru. Od tada, on se ne odvaja od burme - čak i kad igra, vezuje je pertlom za patiku, pošto nakit nije dozvoljen na rukama igrača.

Malo manje od godinu dana nakon venčanja, na svet je stigla i beba. U septembru 2021. godine rodila se Ognjena. Te godine je Nikola nastavio sa fantastičnim uspesima i postao MVP NBA lige po drugi put zaredom.

nikola i natalija jokic sa bebom-min.jpg
Instagram / jokic.natalija 

Uklapanje sporta i roditeljske uloge nije lako. "Igram 100 utakmica godišnje, nisam kod kuće 100 dana", kazao je jednom prilikom. "Kad stignem kući, Ognjena se već promenila."

Natalija mu je verna podrška u svim sportskim naporima i najdraže društvo za slavlje. "On je zvezda moga srca", napisala mu je na Instagramu.

Tekst: Lepa&Srećna