"Veliki šmeker", "Obožavam da ga gledam, vrlo je šarmantan", "Pravi dasa" i "Gospodin čovek", samo su neki od komplimenata kojim obožavateljke zasipaju svaku objavu Jovana Memedovića na Instagramu.

Njegova nedavna objava da će se uskoro neko drugi naći na njegovom mestu u kvizu "Potera" izazvala je opštu zabrinutost među poštovaocima popularnog voditelja. Međutim, nedavno se "opasno" zamerio pripadnicama lepšeg pola pa je dobio i oštre kritike.

Podsetimo, Jovan nije oduvek uživao takvu prihvaćenost kod publike. Za početak, na televiziju je došao sasvim slučajno, tako što je pogrešio vrata. I to, bukvalno. Javio se u Biro za nezaposlene, što je radio na svaka tri meseca otkako je diplomirao, i tamo naleteo na konkurs za Jutarnji program na televiziji. Potpuno neočekivano, izabrali su i njega, mada sa diplomom Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nije bilo baš potpuno jasno šta bi mogao da radi.

jovan memedovic perucac.jpg
Instagram / jovanmemedovic 

Memedović je, kako kaže, malo lutao prvih dve-tri godine, pa je počeo da se profiliše kao sportski novinar i komentator. Posle nekoliko godina, izborio se i za autorsku emisiju - "Svet lova i ribolova", a onda je došlo njegovo legendarno delo "Sasvim prirodno".

Sve jače interesovanje publike za očuvanje prirode, ali i Jovanov prirodni šarm koji je s godinama sazrevao, doprineli su da Memedović postane jedan od najomiljenijih likova sa RTS-a. Upravo ta slava ga je, verovatno, i sačuvala kad se nedavno "okliznuo" na Instagramu gde je ispričao vic zbog kojeg su ga žene oštro kritikovale. Mada ga je "posvetio" Andriji Miloševiću kojeg je i tagovao, pa se pretpostavlja da je možda u pitanju i neka prethodna interna šala s našim poznatim glumcem, nikome se nije dopalo što je u vicu reč o - ginekološkom stolu!

jovan memedovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Otkud ovakva tema na njegovom Instagram profilu, posvećenom ekologiji i prirodi, nikome nije bilo baš sasvim jasno. Kako je voditelj sa tolikim iskustvom (podsetimo, Jovan je rođen 1960. godine) napravio takav gaf, još je veća misterija. Tek, umesto uobičajenih komplimenata, usledili su komentari u stilu: 

"Neprimereno... ovo ni jednoj ženi neće biti smešno... Mislila sam da ste ozbiljan čovek... nažalost... razočarali ste me", napisala mu je jedna obožavateljka. "Nije ovo za Vas. Čak nije ni smešno... ostanite u svom domenu", poručila mu je druga.

Memedović je, izgleda, poslušao ovaj savet i od tad se drži podalje od viceva, ali trebaće još vremena i objava da "ispegla" ovaj potez.  

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna