Stiven Spilberg ima posebnu vezu sa Dru Barimor. Kao dete je glumila u njegovom čuvenom filmu "E.T. vanzemaljac" i postala poznata u celom svetu.

Slavni reditelj je nakon zajedničkog rada sa Dru postao i njen kum, ali kaže da nije mogao da je spase. "Nisam imao nikakvu moć", kazao je Spilberg u jednom intervjuu.

On smatra da je mala glumica suviše rano bila izložena svetu odraslih i da je to predstavljalo ulaz u spiralu zavisnosti od narkotika.

"Ostajala je budno do kasno u noć, umesto da kao sva deca ode da spava. Išla je na mesta o kojima je trebalo da samo sluša", priča Spilberg. "Živela je takvim životom u tako nežnom uzrastu da joj je, po mom mišljenju, ukradeno detinjstvo."

stiven spilberg dru barimor 3-min.jpg
Shutterstock / Everett Collection 

Potpunu bespomoćnost slavni reditelj je osećao jer nije imao nikakva prava da interveniše u život male Dru.

"Nisam ja njoj bio otac. Mogao sam samo da joj budem neka vrsta savetnika", priča Spilberg. "Jednom je došla kod mene u kancelariju sa crvenim ružem na usnama. Rekao sam joj da ga odmah obriše."

Pokušao je da joj priušti bar neki normalan dečji doživljaj - vodio je u Diznilend, na farmu, poklonio joj mačku sa imenom "E.T." da je podseća na lik vanzemaljca iz filma koji ih je spojio.

stiven spilberg dru barimor 2-min.jpg
Shutterstock , Featureflash Photo Agency 

I sama Dru, koja sad ima 48 godina, opisuje Spilberga kao jedinu osobu u celom životu koja je delovala kao očinska figura.

Glumica je otvoreno govorila za medije o svom teškom detinjstvu i pokušajima da se pomiri s roditeljima. Kako  je sama ispričala, počela je da pije kad je imala 9 godina, sa 10 je već pušila marihuanu, a sa 12 uzela kokain.

dru barimor 0094324755.jpg
Profimedia 

Majka joj je bila menadžerka pa je vodala svoju malu ćerku zvezdu po žurkama u Holivudu. Dete je stiglo i do tada najpopularnijeg noćnog kluba "Studio 54", a sa 12 godina već je bila na odvikavanju od alkohola i narkotika.

Dru je provela i godinu i o dana u instituciji za mentalno zdravlje, a u 14. godini je uspela da se zakonski osamostali od majke i oca.

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna