"Jedna od najhrabrijih stvari koje čovek može da uradi jeste da iskasapi zmajeve oko sebe i da konačno promeni taj strašni začarani krug u kojem se našao." Ovim rečima zvezda filma "E.T. Vanzemaljac" opisuje svoju borbu sa alkoholizmom i narkomanijom koju je počela još kao dete.

Dru Barimor je, kako kaže, počela da pije kad je imala 9 godina, sa 10 je već pušila marihuanu, a sa 12 uzela kokain. Evo kako je počeo njen trnoviti put...

Imala je samo sedam godina kad se pojavila u ulozi Gerti, nevaljalice koju je publika zavolela u filmskom klasiku naučne fantastike. Kao dete je Dru počela da izlazi na zabave i u klubove sa majkom, ali stvari su se ubrzo otele kontroli. Mlada holivudska glumica je bila smeštena u centar za odvikavanje kad je imala samo 13 godina.

dru barimor e t 0094323585-min.jpg
Profimedia 

Nakon izlaska i osamostaljivanja, počela je da ponovo gradi svoju karijeru, ali alkohol je ostao njena slaba tačka. "Kokainu se nisam vratila, on mi je bio najgora noćna mora", priznala je u svojoj knjizi.

dru barimor 0355582053.jpg
Profimedia 

Međutim, sklonost ka piću je dovela do brojnih neprijatnih situacija, poput one kad se napila u šouprogramu "Uživo sa Endijem Koenom".

Još jednom je otišla na odvikavanje i kaže da joj je prekid sa alkoholom doneo najveće oslobađanje. "Konačno sam se oslobodila i od krivice i disfunkcionalnosti", napisala je u svom časopisu "Dru".

Ona se, tokom karijere, borila i sa viškom kilograma, a kako se menjao njen izgled, pogledajte u galeriji slika. 

Profimedia Dete zvezda

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna