Nekoliko dana posle smrti Tine Tarner, kolege i obožavaoci se s tugom opraštaju od muzičke legende. Kraljica rokenrola se povukla sa scene pre dvadeset godina, a penziju je proživela u Kisnahtu, malom mestu kraj Ciriha u Švajcarskoj.

Bila je "skromna", "ljubazna" i uvek se ponašala "prijateljski", kažu njene komšije za "Dejli Mejl". Viđali su je kako opušteno šeta, u pratnji muža Ervina Baha. Išli bi u kupovinu, a Tina je naročito volela dizajnersku odeću i finu, delikatesnu hranu.

Komšije prepričavaju kako je Tina volela da sedi u lokalnom parku i posmatra Ciriško jezero i snegom prekrivene planinske vrhove. Uprkos tome što je imala ličnog batlera, vozača i kompletnu poslugu, megazvezda je volela da sama vozi. Umela je da sedne u svoj "porše kajen" i vozika se uskim ulicama Kisnahta.

tina tarner i muz 0778869382-min.jpg
Profimedia 

"Ervin i ona su dolazili sami u nabavku ponekad", ispričao je mesar Beni Lang. Omiljena prodavnica im je bila "Moreira Delikates", gde su kupovali dimljenog lososa i bele tartufe.

tina tarner i muz 0779021756 (1)-min.jpg
Profimedia 

Tina se doselila u Kisnaht 1995. godine, kad je Ervin počeo da vodi švajcarski ogranak EMI Muzike u blizini Ciriha. Venčali su se 2013. godine, a tada je pevačica stekla švajcarsko državljanstvo i odrekla se američkog pasoša.

Naučila je nemački i govorila ga sa švajcarskim akcentom, a na časove joge je dolazila u javni park, udaljen svega nekoliko minuta hoda od njenog doma. Tina i Ervin su živeli u zamku Algonkin, ali nikada nisu kupili ovu nekretninu. Iznamljivali su je pune 22 godine. Tu su se i venčali.

profimedia-0170560711-min.jpg
Profimedia 

Reč je o dvospratnoj građevini, sa privatnim izlazom na Ciriško jezero, što je Tina izričito zahtevala. Sada je kuća prodata novom vlasniku, ali će nastaviti da se rentira, pa Ervin neće morati da se seli.

Pre dve godine, on i Tina su kupili sebi imanje nešto dalje niz jezero, u selu Stefa, kako bi tamo provodili vikende. Na dva i po hektara, tu je smešteno desetak zgrada, ribnjak, bazen i privatno pristanište za jahtu.

Ovo imanje, vredno skoro 67 miliona dolara, biće pretvoreno u kuću sećanja na legendarnu pevačicu. Više Tininih slika pogledajte u galeriji.

Profimedia Uživala je u braku sa drugim mužem Ervinom Bahom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna