Mnoge filmske i televizijske zvezde otvoreno govore o svim kozmetičkim i hirurškim zahvatima kojima se podvrgavaju radi lepote.

Teško je naći glumice koje nisu prigrlile moćne alate moderne kozmetike i estetske hirurgije, ali ima i takvih koje odbijaju botoks, filere i slična antiejdž oružja. Kejt Vinslet (47) je jedna od onih umetnica koje su rekle "ne" botoksu i operacijama i javno objasnile svoj izbor. "To se protivi mojim moralnim načelima, načinu na koji su me roditelji vaspitali i onome što smatram prirodnom lepotom. Nikad se neću predati", kazala je Kejt pre desetak godina.

"Ja sam glumica, ne želim da mi se lice zamrzne u jednom izrazu", kazala je. Kad su je, pre nekoliko godina, pitali kako održava svoju lepotu, pokazala je novinaru svoje čelo i rekla mu da pažljivo prati šta se dešava. Onda se  namrštila da se jasno pokažu bore i rekla mu: "Vidite ovaj pokret, na njega sam ponosna". Bio je to njen način da još jednom kaže koliko je za prirodnu lepotu, a protiv botoksa.

kejt vinslet 0779620419-min.jpg
Profimedia 

Slično je uradila i Helen Bonam Karter, jedno od najvećih britanskih imena u Holivudu. Pokazavši lice koje može da se pomera i mršti, ona je novinaru rekla: "Nema mnogo glumica koje mogu da to urade."

helen bonam karter 0090540260-min.jpg
Profimedia 

"Pošto je starenje dugo bilo potcenjeno, sad reditelji traže glumice koje izgledaju prirodno, koje nisu imale zahvate na licu", priča glumica. "Sad se sve vidi na snimku načinjenom HD kamerom, pa bolje ostavite lice na miru."

Dru Barimor, takođe, nije imala kozmetičke zahvate,kaže da ne želi da se "bori protiv prirode". Ona ima dve ćerke i ne želi da prihvati "diktat večne mladosti". I muškarci treba da tome doprinesu, kaže Dru, tako što će pomoći ženama da shvate da starenje nešto lepo i bezopasno.

dru barmor 0777432374-min (1).jpg
Profimedia 

"Gledam sve te žene kako muče sebe kako bi izgledale na određeni način i mislim se, koliko su sirote", kaže Dru. Među slavnim damama koje odbijaju da kriju kako stare su i Ema Tompson, Džodi Foster, Endi Mekdauel i Meril Strip.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna