Kada se pojavila sa pesmom "Januar", 2003. godine, Ana Nikolić je na "Beoviziji" osvojila nagradu za najbolji debitantski nastup. Njena numera je postala veliki hit, a publika je zapazila lepoticu koja je tada imala 25 godina.

Ana je tada snimila i album "Januar", na kome su se, osim naslovne, izdvojile numere "Hoću da te gledam", "Vatra", "Ptica skitnica", "Atina" i "Moj klub". Postigla je veliki uspeh. Nije ni čudo, budući da su autori pesama bili Marina Tucaković i Aleksandar Milić Mili, a ona talentovana i atraktivna pevačica na početku karijere.

Ana je osvojila nagradu "Oskar popularnosti" za pop pevačicu godine, hit godine i album godine, a 2004. godine je proglašena za otkriće godine. Posle pauze, stigao je i nastup zahvaljujući kojem je mlada lepotica postala san svih muškaraca. Pesma "Romale, romali" je osvojila četvrto mesto na "Beoviziji", ali je to za pevačicu bilo nedovoljno.

ana nikolic 3-min.jpg
Youtube / Ana Nikolić 

"Pesma mi nije donela novac, a na njoj su svi drugi zaradili", ispričala je Ana kasnije. Ona je priželjkivala da, kao pobednica, bude poslata da nas predstavlja na "Evroviziji". Evropsko takmičenje se te godine održavalo u Atini. "Bila je gre`ota što ta pesma nije prošla. Čak sam htela i da pevam na grčkom, sve je bilo lepo smišljeno", kazala je Ana kasnije. 

Kako je sama priznala, zbog činjenice da nije pobedila na ovom takmičenju morala je da ide na lečenje. Sledeći album, pod nazivom "Devojka od čokolade", doneo joj je još jedan veliki uspeh. Tri godine posle "Romale romali", ponovo se takmičila na "Beoviziji" i to se nije dobro završilo. Prilikom brojanja glasova u polufinalu, došlo je do greške, pa je saopšteno da nije prošla dalje. Toliko se uvredila da se povukla iz finala premda je objavljeno da se ipak kvalifikovala.

ana nikolic 2-min.jpg
Youtube / Two Louder 

Uz muzičku karijeru koju su pratile ovakve trzavice, Ana je redovno bila i u medijima zahvaljujući ljubavnim vezama. Za Mišu Radulovića je svojevremeno izjavila da je ljubav njenog života, a verila se 2010. godine sa crnogorskim investitorom i arhitektom Draganom Tomovićem. Raskinuli su dve godine kasnije.

Brak sa Stefanom Đurićem Rastom je zaključila u tajnosti, u julu 2016. godine. Te godine je on bio zadužen za produkciju i aranžmane nekih od njenih pesama na novom albumu. Ana i Rasta su sledeće godine dobili ćerku Taru, ali već nakon nekoliko mesecu su odlučili da se razvedu.

stefan djuric rasta i ana nikolic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

U medijima je osvanula i vest da je pevačica uništila Rastin automobil. "Ja sam tu noć bila ozbiljno u flaši. U papučama sam došla ispred zgrade, pidžama se podrazumeva. Onda sam ključevima pisala po novom mercedesu od 100.000 evra. Napisala sam "Ja sam pi**o Ana". Šteta je bila 5.000 evra. Potpisala sam se na celom automobilu. Prednja, zadnja vrata, sve sam ispisala", objavio je tada "Kurir" navodnu Aninu izjavu.

ana nikolic i stefan djuric rasta 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Danas se bivši supružnici viđaju na Tarinim rođendanima, a Ana tvrdi da je Rasta dobar otac. "Rasta i ja ćemo opet sarađivati, već radimo, spremamo neke pesme, ali nećemo više nikad biti zajedno", kazala je jednom prilikom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna