Branko Janković sa suprugom i troje dece već godinama živi u svom rodnom selu Gunjaci, u opštini Osečina u Kolubarskom okrugu. Kada se iz grada vratio na seosko imanje počeo je da gaji koze, kojih je u početku bilo 30, i da od kozjeg mleka proizvodi sir i surutku, a to je potom pretvorio u biznis - danas ima farmu od 100 svojih i više od 1.500 koza kooperanata, mlekaru, asortiman od 20 proizvoda, dve maloprodaje u Beogradu, kao i onlajn prodaju, a planira da uskoro otvori restoran-vodenicu.

"Ubrzan način života, otuđenje od prirode, konzumiranje brze i prerađene hrane - sve je to uticalo na ogromno interesovanje i potražnju za prirodnom i zdravom hranom. Kozarstvom se niko ozbiljno nije bavio, a potencijalom, kvalitetom i preradom kozjeg mleka, još manje. Tu su i prirodna bogatstva sela Gunjaci, raznovrsnost bilja i kvalitet planinske vode. To daje mogućnost za idealan proizvod. Povezali smo se sa velikim brojem malih domaćinstava sa kojima imamo odličnu saradnju. Neki od njih su i zaposleni u našoj mlekari, a od nekih otkupljujemo mleko. To je jedan od načina da se pomogne ljudima koji se bave stočarstvom u ovome kraju", ispričao je nedavno glumac za "Novosti".

"Kozje mleko, sir, surutka, veoma su kvalitetni, zdravi i važni za ishranu i jačanje imuniteta svih - dece, sportista, odraslih, starijih", istakao je on.

Branko Janković
ATA / Mateja Stanisavljević 

Osim prehrambenih proizvoda, Branko sada proizvodi i jedan preparat za negu, a u pitanju je krema za lice sa liofilizovanim kozjim mlekom.

Branko uspešno usklađuje sve privatne i poslovne obaveze, a iako je privatnom biznisu izuzetno posvećen, nije zapostavio ni glumu.

"Trudim se da snimam svuda, u Srbiji, u Hrvatskoj i Bosni, pa će mi i ove godine auto biti kancelarija. Volim da kažem kako umetnik ne poznaje teritorijalne granice. S druge strane, i biznis s kozama se lepo razvija. Radili smo na razvoju mlekare, a u narednom periodu veći akcenat biće na širenju maloprodaje. Ne bih izdržao ovaj ritam i tempo da ne provodim vreme u prirodi. Kad nisam u glumačkom svetu, trudim se da se sklonim u realni svet i ne dozvolim da glupost i ego utiču na mene. Zbog toga mi mnogo znači da vodim ovakav život", rekao je on početkom ove godine za "Kurir".

Još fotografija Branka Jankovića pronaći ćete u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, Instagram / koza.nostra.by.branko.jankovic Branko Janković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna