Dženifer Aniston pristalica je zdravog načina života: ne pije, ne puši, zdravo se hrani i svakodnevno trenira. Ima pune 54 godine, ali teško da biste joj poverovali. Glumica se deset godina borila sa nesanicom zbog čega je doživljavala mnogobrojne probleme, a  sada ističe koliko je kvalitetan san važan i za zdravlje i za izgled.

"Spavanje je izvanredno, iako sam ga uzimala 'zdravo za gotovo' kad sam bila mlada. Tada živiš u uverenju da možeš da preživiš sa tri do pet sati sna i da se nakon toga osećaš odlično, ali odjednom se ne osećaš više sjajno i tvoj učinak više nije na nivou koji želiš", izjavila je Dženifer Aniston za "InStyle" i dodala kako je s vremenom otkrila da poteškoće sa snom i te kako utiču na njen rad i način razmišljanja, ali i na njeno telo,  ten i zaštitni znak - negovanu kosu.

"Vaše telo obavlja sav posao koji ste mu zadali tokom dana, a nedostatak sna dovodi do raznih zdravstvenih problema. Izgubljeni san nije nešto što možete vratiti i bez obzira koliko dugo spavate vikendom, ne možete nadoknaditi san. To je nedostatak koji se nikad neće vratiti", rekla je glumica koja pred spavanje obavezno meditira i sve urađaje gasi bar sat vremena ranije. Ipak, priznaje kako na kvalitet sna utiču i mnoge druge stvari.

dzenifer aniston 0036125485-min.jpg
Profimedia 

"U slučaju da sam loše spavala trudim se da se tokom dana opravim. Ne forsiram se toliko da vežbam jer to može da dovede do povrede ukoliko niste odmorni", tvrdi glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna