Iako i dalje radi punom parom, glumica Svetlana Ceca Bojković (75) pronalazi vreme da se posveti sebi, porodici i svom domu. Obožava život u centru grada, a u njene redovne rituale spada i odlazak na pijacu jednom nedeljno, a zatim i u kafanu.

"To je za mene veliki praznik. Idem jednom nedeljno na Palilulsku pijacu, nosim kolica, imam svoje tezge, a tu su moja omiljena mesara 'Morava' i kafanica 'Ćevaplija'! E, to mi je provod. Kad završim kupovinu i napunim kolica, odem kod 'Ćevaplije', naručim kafu, ponekad i rakijicu jer je vreme ručku, pa poručim ćevape u somunu i donesem kući! Taj dan ne kuvam (smeh)", ispričala je slavna umetnica za magazin "Stil".

Dok je sa suprugom, diplomatom Slavkom Kruljevićem, živela u Finskoj zapostavila je kuhinju, ali se poslednjih godina vratila pripremanju različitih specijaliteta.

Svetlana Ceca Bojković
ATA / Antonio Ahel 

"Izađe čovek nekad iz forme. Malo sam se razmazila u Finskoj jer smo imali ženu koja je kuvala, a ja bih uveče možda napravila pitu od kora koje sam vukla iz Beograda u Helsinki. Ali i dan-današnji volim da kuvam kad mi se kuva, natenane. Moj drugi muž Ljubomir Draškić bio je odličan kulinar, uživao je u tome i prepustila sam mu maltene kuhinju. Nije ga mrzelo da spremi večeru u ponoć. Jesam i ja kuvala, ali korona me je vratila u kujnu!", otkrila je Ceca.

I na polovini osme decenije glumica može da se pohvali negovanim izgledom, koji, kako kaže, duguje kvalitetnoj nezi i ponekom kozmetičkom tretmanu. Protivnik je estetske hirurgije, a botoksu se podvrgla samo jednom, i to neplanirano.

"Koristim dobre kreme i ponekad odem u jedan salon na tretman laserom i masažu. Ne bih podnela iglice i ne želim nikakve korekcije. Jednom me drugarica na prevaru odvela na botoks čela, ima tome 20 godina. Ja inače jako boram čelo, a vidim da se ništa ne dešava. Presekla sam se. Srećom, to iščezne posle nekoliko meseci. Gledam baš Nikol Kidman, žena se ubi od unutrašnjeg doživljaja, a lice kao mumija", otkrila je tajnu svoje lepote Ceca.

Sa ćerkom Katarinom Žutić sada provodi sve više vremena i na nju je izuzetno ponosna.

Svetlana Bojković o ćerkinoj borbi za potomstvo
ATA / Antonio Ahel 

"Sada imam više vremena. Ali žao mi je što nisam u mladosti, kad je moja ćerka bila mala, u najslađim godinama, s njom provodila više vremena. Imala sam servis dvoje baka i deka. Kajin otac Miša Žutić bio je jedinac, ja jedinica, roditelji su nam u bili u punoj snazi, a rodila sam je sa 25 godina. Tek kad sam otišla u penziju, a Kaja već odrasla i osamostalila se, to se promenilo. S njom imam divan odnos", zaključila je glumica za pomenuti medij.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna