Slavna glumica Svetlana Ceca Bojković (74) ponosna je na ćerku Katarinu Žutić (49) koju je u ranom detinjstvu odgajala uz pomoć supruga, Kajinog oca Miloša Žutića, ali i baka i deka. Međutim, kada se razvela, sve se preokrenulo i nije sve išlo tako glatko.

"Nije lako ni jednostavno biti roditelj, a pogotovo ako se bavite glumom. Dok je Kaja bila beba, ja sam imala servis baka i deka. I to dve bake i dvojicu deka. To je tada nekako funkcionisalo. Posle kada dete krene u školu, više nema bake i deke. Ja sam se i razvela kada je ona imala oko deset godina. Tada sam i ja imala još veću odgovornost u odnosu na njeno vaspitanje i školovanje. Nije bilo nimalo lako, pogotovo što je ona odmah pokazivala buntovnički duh. Taj pubertet koji je nastupio bio je za mene veoma težak, ali uspeli smo divno da se izborimo", ispričala je Ceca gostujući u emisiji "Kec na jedanaest" na TV "K1".

Ceca Bojković o odgajanju ćerke Katarine Žutić
ATA Images/Antonio Ahel 

Iako je Katarina krenula maminim stopama i postigla veliki uspeh u glumačkom svetu, ta profesija prvobitno uopšte nije bila njena želja. Ipak, pred kraj gimnazije došlo je do obrta i Kaja je poželela da se oproba kao glumica.

"Onda je došla u godine da hoće da konkuriše za Akademiju, a u početku nije pokazivala interesovanje uopšte, nije htela da gleda nijednu epizodu "Boljeg života". To je za decu vrlo često iritantno, toliko je želela da bude svoja da joj je to smetalo. Nije htela da sledi primer svoje majke. Jednom je skupila ceo razred na ručak, nenadano, a ja sam na primer skuvala za dva dana, i više nema ničega. Ona sedi za stolom i klati onim nogicama i kaže: 'Evo je moja mama, omiljeno lice sa malog ekrana'. U 17. godini je htela da napusti gimnaziju, da konkuriše za akademiju, ali ja to nisam dala. Rekla sam joj: 'Moraš da maturiraš'. Ništa se tu ne gubi u životu i naročito u glumi", iskrena je bila glumica.

Ceca Bojković o odgajanju ćerke Katarine Žutić
Foto: Dragana Udovičić 

Ceca Bojković u pomenutoj emisiji govorila je i o svojim kolegama Draganu Nikoliću i Bori Todoroviću i o tome koliko su bili posebni, svaki na svoj način.

"Oni su bili božanstveni, a različiti. Družili su se i privatno, bilo je tu jako mnogo anegdota, blesavih, ali i smešnih. I Bora je bio poseban lik, kao glumac je bio na jedan šarmantan način bezobrazan, 'u igri'. On je meni mnogo pomagao, oslobodio me je. Jednom prilikom sam 'zinula' i rekla da li ovako nešto može čovek da smisli, misleći na glumačko rešenje, a glumili smo bračni par", rekla je proslavljena umetnica.

Još fotografija Cecine ćerke Katarine Žutić pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Miroslav Milić Nemanja Aćimović i Katarina Žutić imaju neobičnu ljubavnu priču

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna