Kristina Eplgejt je nastupila sinoć na dodeli SAG nagrada u Kaliforniji, za koju je nominovana kao izuzetna komičarka. Njen dolazak u pratnji ćerke Sedi Grejs Lenobl (12) koja veoma liči na nju dirnuo je mnoge.

Kako je sama Kristina rekla, ovo je možda poslednji put da se pojavljuje na crvenom tepihu. Glumica se bori sa multiplom sklerozom i sinoć je i jednim specijalnim detaljem pokazala svoj odnos prema teškoj autoimunoj bolesti.

Zvezda serije "Dead to me" pojavila se u crnoj plišanoj haljini i sa štapom na kojem piše skraćeno "j... se MS". Ova bolest izaziva, između ostalog, i jaku iscrpljenost, malaksalost, probleme sa kretanjem. Kristina često koristi invalidska kolica, a u ovakvim prilikama izlazi sa štapom.

kristina eplgejt 0758927547.jpg
Profimedia 

Već je najavila da će učešće na dodeli SAG nagrada biti za nju velika stvar. "Ovo je verovatno poslednji put da učestvujem kao glumica u nekoj dodeli nagrada", kazala je za medije. Publika kao je osetila da je više neće videti u toj ulozi pa je nagradila njeno pojavljivanje velikim aplauzom.

Kristina je sa velikim mukama završila treću sezonu popularne serije. Snimanje je bilo prekinuto na pet meseci, jer je po postavljanju dijagnoze morala da se suoči sa teškim simptomima multiple skleroze, ali i potpunom promenom života koju je bolest prouzrokovala.

kristina eplgejt 0758927426-min.jpg
Profimedia 

Za dve godine, ona se ugojila 20 kilograma zbog nekretanja. Zdravlje joj je prethodno ozbiljno ugroženo karcinomom dojke zbog kojeg se podvrgla obostranoj mastektomiji.

kristina eplgejt 0493743981-min.jpg
Profimedia 

Kad se vratila na set, svi su je dočekali s puno ljubavi i pažnje, snimanje je prekidano kadgod je morala da napravi pauzu. Sad je glumi kraj. 

"Radim dosta nadsinhronizacija", objasnila je Kristina. "To mi je važno, jer mogu da zaradim novac i izdržavam ćerku. Najveća radost mi je kad mogu da ujutru ustanem i odvezem je u školu", kaže holivudska glumica koja je već dobila svoju zvezdu na Bulevaru slavnih.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna