"Bio sam baksuz još kao mali, uvek bolešljiv i na ivici da li ću da opstanem, i kao beba i kao dečak", kazao je u jednom intevjuu Voja Brajović, a ta nesrećna sudbina kad je reč o zdravlju pratila ga je kroz ceo život.

Čuvene "Otpisane" je snimao pod lekovima,kao student je preležao tuberkulozu, jednom je pao na glavu i polomio svih šest vratnih pršljenova. Voja kaže da je bio prava pokretna medicinska enciklopedija, ali ga je jedna bolest ozbiljno uzdrmala.

Voja je tada osetio da mu jedna ruka trne i trpeo ovu tegobu neko vreme, smatrajući da bi uzrok moglo biti to što mnogo radi, a malo odmara. Međutim, kad je to prešlo u uporan bol, javio se lekaru.

voja brajovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Dijagnoza je bila veoma teška - tumor na mozgu. Bio je u začetku, nije pokazivao da raste, lekari su smatrali da će jedna intervencija biti dovoljna. Brajović je odlučio da iskoristi jednu pauzu između brojnih predstava kako bi otišao "pod nož".

Posvećenost poslu je dokazao i time što se, skoro pravo iz bolesničke postelje, vratio na daske "koje život znače". "Konsultovao sam se sa svojim lekarom, koji se u mladosti bavio boksom", objašnjava glumac svoj razgovor sa doktorom.

"Mogu li nazad u ring, Jokso", pitao je Brajović. "Samo ti šibaj, Vojo, i ne osvrći se", odgovorio je stručnjak. Glumac je odlučio da ga posluša i već narednih dana su na repertoaru bile zakazane njegove predstave.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna