TV serija "Otpisani" je jedna od najpopularnijih svih vemena, kako u Srbiji tako i u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. Prvi put je prikazana 1974. godine, a RTS je reprizirao ovo delo Dragana Markovića čak 11 puta. Glavni junaci Prle i Tihi bili su miljenici publike, a legendarni glumci koji su doneli ove likove - Dragan Nikolić i Voja Brajović ušli su u srca svih.

"Tihi" je juče proslavio 73. rođendan a, kako je jednom prilikom rekao, uloga u "Otpisanima" mu prvobitno nije donela finansijski uspeh.

"Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare! Nisam imao hleb da jedem", izjadao se tada glumac.

Međutim, zahvaljujući uspehu serije, odlučeno je da se snima i njen nastavak, pod nazivom "Povratak otpisanih". U prvi mah, Voji je ponuđen trostruko veći honorar - umesto tadašnjih 350.000 trebalo je da dobije čitav milion po epizodi. Ipak, i Voja i Dragan Nikolić su tad već bili u boljoj situaciji da pregovaraju. "Uspeli smo da podignemo cenu do čak 30 miliona", pričao je Voja. 

Kad su saznali da je veliki glumac Pavle Vujisić pristao da snima za 20 miliona, njih dvojica su se pokazali kao prave kolege - tražili i za njega veći honorar i - dobili! Vrhunac je bio momenat finalne isplate. "Odemo po pare", ispričao je Voja, "kažemo da ne sabiramo sad koliko je bilo dana snimanja i troškova da zaokružimo još malo... I direktor opet pristane na veću sumu. Bili smo presrećni.

Kažemo mu koji je kralj, a on nas pita: "Zašto?" Kažemo: "Pa pristao si na sve naše uslove", a on kaže: "Pa imao sam još po deset miliona za vas, ali niste tražili". On je ukalkulisao još veću cifru na koju mi nismo ni pomislili. Uglavnom smo dobili deset puta veću sumu od prvog dela", prisetio se Voja davnih dana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna