Kalina Kovačević je imala veoma teška iskustva sa dve trudnoće i odlučila je da ih podeli sa javnošću. Njena želja je da žene razumeju da se slične stvari mogu dogoditi svima, ali da posle toga sledi oporavak i da se uvek može krenuti dalje. 

"Prva ćerka, Miona je rođena mesec dana pre termina, što je samo po sebi bilo traumatično", ispričala je naša glumica u emisiji TV Ordinacija. "Odmah posle toga sam dobila infekciju materice, ležala sam nedeljama u bolnici.

Međutim, najteže je bilo što sam zbog jednog leka dobila anafilaktički šok i doživela kliničku smrt", priča Kalina. Prema njenim rečima, nikad do tada nije alergijski reagovala ni na jedan lek, ali se to uvek može dogoditi po prvi put. "Bila sam svesna šta mi se dešava, ja sam alarmirala lekare. Ćerka mi je tad imala tri dana, a moj jedini strah je bio ko će nju formirati kao ženu."

Uprkos takvom iskustvu, Kalina se nije dvoumila oko rođenja drugog deteta. "Svaka trudnoća je priča za sebe i svaki porođaj je drugačiji", tvrdi glumica. Međutim, i ovoga puta je došlo do prevremenog porođaja. Beba je bila toliko mala da je morala da bude stavljena na "veštačka pluća".

kalina kovacevic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Ništa nije toliko strašno kao kad izađete iz porodilišta sami", seća se danas. "Dođete kući, sve je spremno za bebu, a ona ostala u bolnici." Njoj je najveću snagu ulivala činjenica da ima drugo dete kojem mora da se posveti, koje ima svoje potrebe i za koje je odgovorna.

"Odlazila sam četiri puta dnevno na kliniku i odnosila Aniki svoje mleko", priča Kalina. "To je bila moja veza s njom. A kad su me pozvale njene doktorke i javile da je skinuta sa veštačkih pluća, nikad neću zaboraviti. I danas kažem da su one Anikini anđeli čuvari.

Prvi momenat kad su je prebacili u poluintenzivnu negu, kad nisam mogla da je se namirišem - pamtiću to do kraja života", ispričala je Kalina. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna