Knjiga koju je napisao princ Hari potpuno je promenila sliku koju javnost ima o kraljevskoj porodici. Neka istraživanja tvrde da je monarhiji pala popularnost zbog stvari koje sin kralja Čarlsa otkrio, kao i da će dobro morati da se potrude kako bi "preživeli ovu oluju". Hari je pridobio simpatije izjavom da svoju baku nikada nije smeo da zagrli.

Naime, princ je svoju priču započeo time kako je gledao svoju baku kako uživa na koncertu povodom njenog zlatnog jubileja 2002. godine.

"Dok sam je gledao kako pleše i njiše se u ritmu, hteo sam da je zagrlim. Ali naravno da nisam. Ne dolazi u obzir. Nikada to nisam učinio i nisam mogao zamisliti bilo koju okolnost pod kojom takav čin ne bi bio sankiconisan", napisao je Hari pa se prisetio trenutka kada je njegova majka, princeza Dajana, pokušala da zagrli kraljicu.

"Bio je to zapravo više skok nego zagrljaj, ako je verovati očevicima. Baka je skrenula kako bi izbegla kontakt, a sve se završilo vrlo nespretno, mrmljanjem izvinjenja", naveo je. Zapitao se je i da li je kraljica ikada zagrlila rođenog sina, sada kralja  Čarlsa III.

"Pitao sam se da li je tata ikada pokušao da je zagrli. Verovatno ne",  rekao je pa dodao kako je kraljica ponudila svom sinu "čvrsti stisak ruke" nakon što se vratila kući s višemesečne kraljevske turneje. Dodao je da je njegov deda, princ Filip bio isti.

Knjiga "Spare" (Rezerva) koja je objavljena 10. februara postala je i najprodavanija publicistička knjiga u istoriji, jer je prvoga dana prodato već 400 hiljada primeraka u elektronskom, audio i klasičnom formatu knjige.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna