Autobiografija princa Harija, koja je objavljena 10. januara izazvala je oprečna mišljenja. Jedni žale vojvodu od Saseksa i smatraju da njegov život, iako u dvoru nije bio lak, dok drugi misle da je jednostavno nezahvalan i željan pažnje, i na kraju krajeva novca. Hari je izneo razne optužbe na račun kraljevske porodice, a otkrio kako je dobio insipraciju za naziv knjige - Spare" (izgovara se "spear") znači na engleskom najčešće "rezerva", ali i "višak" ili "onaj koji se može žrtvovati". 

On tvrdi da je onoga dana kada je rođen kralj Čarls rekao Harijevoj majci, princezi Dajani, sledeće reči: "Predivno! Sada si mi dala naslednika i ‘rezervu‘ - moj posao je završen".

Od prvog dana svog života bilo mu je jasno da je njegova uloga da pomogne, i kako on tvrdi donira organe, ukoliko se njegovom starijem bratu Vilijamu, budućem kralju Ujedinjenog Kraljevstva nešto dogodi. Bio je senka, plan B, podrška.

On je sada istakao da brine o svojim bratancima jer smatra da će se jedno od njih osećati baš kao što se on osećao čitavog života.

"Iako smo Vilijam i ja razgovarali o tome jednom ili dva puta, iako mi je on vrlo jasno dao do znanja da njegova deca nisu moja odgovornost, još uvek osećam odgovornost znajući da će od to troje dece, barem jedno završiti kao ja, 'rezervni'.I to me boli i brine", rekao je Hari.

Proslava platinastog jubileja
Profimedia 

Prvi naslednik kraljica Čarlsa je najstariji sin Vilijam, princ od Velsa. Sledeći u redu posle njega je princ Džordž, najstarije dete princa od Velsa, a slede njegova sestra, princeza Šarlot i mlađi brat, princ Luj.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna