Početak karijere Lepe Brene vezan je za grupu "Slatki greh", a njene fizičke transformacije, kostimi i frizure su od tad pa do danas uvek zanimljiva  tema. Čak i oni koji komentarišu kako su za njen izgled zaslužni estetski zahvati, ne mogu da njima objasne kako je i dan-danas prava kao strela, vitka i puna energije što mnoge dame njenih godina odavno nisu.

Spremnošću na promene i pobošljanje svog izgleda šokirala je i Sašu Popovića i sve njene kolege, već na samom startu. 

Sudbina je htela da  tadašnja grupa "Lira šou" svira u Breninom rodnom Brčkom. Bio je to oproštajni nastup njihove pevačice, a neko je - kao zamenu - predložio meštanku, rok pevačicu Brenu. Imenu su se svi nasmejali, ali kad se Brena i pojavila, ostavila je jak utisak.

"Imala je 15-20 kilograma više nego danas, delovala je veoma moćno u kožnom prsluku i pantalonama, s frizurom poput Dženis Džoplin", ispričao je Saša za Kurir. Kad su je čuli kako peva, članovi benda su se oduševili. Ona nije znala kafanski repertoar, ali je veoma brzo učila. 

lepa brena slatki greh kurir tv-min.jpg
Kurir TV 

"Došla kod nas u Bačku Palanku s jednim koferom. Tražila nam je jednu platu unapred, otišla u Novi Sad i sredila frizuru, kupila garderobu... ", seća se Popović.

Posle mesec dana, Lepa Brena je zablistala i tako je počela višedecenijska uspešna karijera. Bend je imao specifičan nastup, pravili su "meksički šou" i nosili sombrero, pa "ruski" sa šubarama... Kad su izvodili "Drakula šou", Brena je radila na reflektoru i menjala svetla na sceni.

lepa brena banja luka 1975-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Milutin Popović Zahar je komponovao pesme za njihovu prvu ploču, a naziv benda promenjen u "Slatki greh".

"Na Hit paradi u Domu sindikata prvi put smo izveli pesmu "Čačak, Čačak". Kada smo je potom pevali u Šapcu, u trećoj strofi sam podigao Brenu na ramena. Publika je bila oduševljena!

lepa brena bela kosulja-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Postali smo baš popularni. Radili smo 300 dana godišnje po dva koncerta dnevno!", ispričao je Saša. Brena je sa "Grehom" obišla celu zemaljsku kuglu.

Početak 2023. godine proslavila je ko zna kojim nastupom po redu, a na njoj je ponovo kovrdžava kosa koja podseća na "afro" frizure poput Dženis Džoplin. Zavirite u galeriju slika i pogledajte kako se menjala!

ATA / Antonio Ahel Uvek sprema na promenu imidža!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna