Samo jedan dan pošto je Marko Rokvić izveo iz porodilišta ženu Saru i tek rođenu ćerkicu Dragu, Slavica Rokvić ima novi razlog za slavlje. Udovica legendarnog pevača Marinka ponovo ima osmeh na licu i to zbog sina Nikole Rokvića.

Prošli mesec je Slavici doneo težak udarac, ostala je i bez majke za koju je bila veoma vezana. Njena Milka je bila veliki borac i nije posustala sve do 79. godine. Kao po želji da sve crno ostane u staroj godini, tako je u 2023. godini u kući Rokvića krenulo po dobrom.

Prvo je Sara, 3. januara, donela na svet zdravu ćerkicu kojoj su ona i Marko dali ime Draga. Na dan Svetog Stefana, porodica je proslavila krsnu slavu, a tada je Nikola i preuzeo ovu čast od majke.

nikola i slavica rokvic slava sveti stefan.jpg
Instagram / nikolarokvic 

Po pravilu, kada otac umre, majka može da nastavi da slavi porodičnu slavu u svojoj kući, što su Rokvići i činili dosad. Češće se, ipak, dešava da majka počne da odlazi na slavu kod sina, a Slavica je juče ponosno predala Nikoli veliku porodičnu čast i obavezu.

Svi su se fotografisali i podelili lepe vesti na Instagramu, a Nikola je, kako je i običaj, u rukama držao ikonu i parče slavskog kolača. Brat Marko je sijao osmehnut i slikao se kako ljubi ikonu.

marko rokvic slava sveti stefan.jpg
Instagram / nikolarokvic 

Rokvići su porodica koja drži do običaja, a Nikola je posvećen vernik koji ulaže mnogo ljubavi da pomogne ljudima u nevolji. Pisalo se i o njegovoj želji da se zamonaši, kao i o Bojaninoj spremnosti da ga u tome podrži.

Vera je, kako je jednom prilikom ispričao, pomogla i da nađe sreću sa Bojanom. "Mi smo pet godina živeli na relaciji Srbija-Amerika. Trpi moj posao ovde, njen tamo, pa se dešavaju svađe u vezi. Rekli smo u jednom trenutku da ćemo da se raziđemo.

nikola rokvic slava sveti stefan.jpg
Instagram / nikolarokvic 

Teško mi je bilo, a mučili smo se mnogo. Tada mi se opet javio taj osećaj lepote. Posle sam shvatio da je to blagodat. Unutrašnji glas mi je rekao da nastavim da čitam Novi zavet. Otvorio sam jevanđelje po Luki, rođenje Svetog Jovana Krstitelja u Beogradu. Našao sam je na Centralnom groblju. Tamo odlazim i tu je i riza Svete Petke. Dva petka sam išao da pevam s ljudima u crkvi. Molio sam se ispred rize Svete Petke i Svetog Jovana da bog spoji mene i Bojanu, da nemamo više tu razdaljinu", ispričao je Nikola.

Želja mu se i ostvarila, a njih dvoje danas važe za jedan od najstabilnijih parova na javnoj sceni. Prošle godine je bio i na hodočašću, a o njegovim slikama se dugo pričalo. Pogledajte ih u galeriji!

Instagram/Nikola Rokvic, Screenshot / Instagram / nikolarokvic Požrtvovan vernik.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna