Mlada i perspektivna glumica Milica Tomašević detinjstvo je provela u selu na Kosovu, kome se uvek rado vraća. Božićne praznike je i ove godine provela tamo sa porodicom, a posebno zadovoljstvo joj pričinjava poštovanje svih običaja koji prate najveći hrišćanski praznik.

"Za mene je Božić, bez sumnje, praznik kom se najviše radujem. On me i asocira i vraća na detinjstvo koje sam provela na Kosovu. Zajedništvo, toplina doma i radost su ključne asocijacije kad govorim o ovom prazniku. Tokom godine svi puno rade, zauzeti su obavezama i tempom života koji je sve ubrzaniji, ali se zato trudimo da praznike provedemo zajedno i evociramo neke lepe, stare uspomene, ali i stvorimo nove. To je i prilika da se prisetim onih koji su mi posebno značili, a koji danas nisu tu sa nama. Deda i baka su bili posebno važne ličnosti u mom odrastanju i danas, nažalost, nisu tu, ali sva lepota onoga što su i mene i sestru naučili ne daje nam puno izbora već da ih se sećamo uz osmeh i radost. Kao i u ostalim kućama i kod nas je za Božić trpeza bogata i praznična. Ono što su možda posebnosti mog kraja jesu specijaliteti koje pravimo za Badnji dan, kada se posti. Tu se onda nađu kupusnik - pita sa kupusom, prebranac, pa pečemo i kuvamo kesten, posna sarma je neizostavna, kao i dulek, odnosno bundeva koja se peče. Uz sve to, naravno, kolači, suvo voće i vino idu neizostavno", ispričala je glumica za "Blic".

Milica se sa samo 13 godina preselila u Beograd, gde je živela u domu za učenike i kasnije završila dva fakulteta, a godine koje je do tada provela na Kosovu pamti kao najlepši period života.

"Pamtim kao najlepši i najbezbrižniji u mom životu. Detinjstvo pored bake i dede, koje sam već pomenula, bilo je čarobno: od njih se učilo, sa njima se igralo, osvajala se sloboda i uživalo se. Sestra i ja smo imale divne drugove iz ulice, uglavnom su to bili dečaci, pa sam pomalo bila princeza koja voli da uveseljava porodicu i prijatelje svojim skečevima, pevanjem i recitacijama, a pomalo sam umela da budem i vojskovođa u igrama rata ili osmišljavanju strategije kako se sakriti dok smo igrali žmurke. Bile su to godine u kojima sam zaista uživala, bila zaštićena i bezbrižna", sa setom se prisetila Milica.

Trenutno je zbog poslovnih obaveza prinuđena da živi u Beogradu, ali priželjkuje da se jednog dana vrati u prirodu i pobegne od gradske vreve. Sanja o kući uz potok, u kojoj bi gajila životinje, voće i povrće.

"Nažalost, zbog obaveza koje imam i posla kojim se bavim vezana sam za Beograd u najvećoj meri. Ne žalim se i ne bih da to tako zvuči, ali jako volim prirodu i ona može da me oporavi, umiri i probudi najbolje u meni, pa stoga ne čudi što bih jednog dana volela da u njoj imam svoju oazu. Nisam sigurna da li bi moj izbor bio baš planinsko selo, ali možda neko predgrađe u kom ima i potok i šuma jeste dobro rešenje. Inače, odmalena imam viziju kuće kakvu bih volela da stvorim - nalazila bi se u blizini vode, reke ili potoka, bio bi tu prostor i za radionicu, baštu, ali i za sitne životinje, nešto sasvim ušuškano, moje i posebno", otkrila je svoje želje glumica.

Još fotografija Milice Tomašević pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/mtomasevic222 Glumica Milica Tomašević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna