Nekadašnja teniserka Martina Navratilova smatra se pravom sportskom legendom. Tokom karijere osvojila  je 18 Gren slemova, i mnogi smatraju da je najbolja teniserka svih vremena. Ova 66-godišnjakinja sada se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Proslavljena teniserka Martina Navratilova ima rak grla i dojke. Nakon pregleda, njoj su dijagnostifikovana dva nepovezana oblika raka u ranoj fazi.

"Ovo je dvostruki udarac i veoma je ozbiljan, ali još uvek može da se popravi i nadam se povoljnom ishodu. Boriću se sa svim što imam" kazala je Navratilova koja je prve znakove bolesti otkrila na putu za posao.

 "Martina je primetila uvećan limfni čvor na vratu. Urađena je biopsija, a rezultati su pokazali rak grla u prvoj fazi. Dok je bila na pregledima u dojci joj je pronađen čvor za koji se ispostavilo da je kancer potpuno nepovezan sa rakom grla. Prognoza je dobra, a Martina će početi sa lečenjem ovog meseca", navodi se u saopštenju slavne teniserke.

"Rak grla Navratilove je tip uzrokovan humanim papiloma virusom (HPV)Oba ova raka su u ranoj fazi sa odličnim ishodima“, pojašnjava se u saopštenju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna