Zoran Kalezić je preminuo od karcinoma pluća, a kako je bolest uzimala maha, tako je i on sve više govorio o svom pokojnom kumu Tomi Zdravkoviću. Podsetimo, Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine, od karcinoma prostate. 

"Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad", pričao je Kalezić.

Pevač koji je ispevao oko četiri stotine pesama priželjkivao je da se još jednom sretne uživo sa publikom.

"Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici", rekao je Kalezić suze gostujući u emisiji "Balkan Info".

zoran kalezic.jpg
Youtube / Adria TV Montenegro 

Ogromna ljubav prema muzici i publici bila je ono što ga je povezalo i sa Tomom Zdravkovićem, s kojim se i okumio. O Tomi je imao samo reči hvale: "On nije pevao kad mu se ne peva, ali kad je pevao, to je bio susret sa anđelima." Na Zdravkovićevoj sahrani, govorio je upravo Kalezić.

Bilo je to baš po želji njegovog kuma. "Nemoj da ke*aju tamo o meni, ti ćeš da se oprostiš od mene. Ti ćeš da kažeš nešto fino, kazao mi je", sećao se Zoran. "Kakva je to počast. Kakva je to obaveza", bilo mu je teško kad se sećao tog dana.

Ipak, verovao je da tada odlazi čovek koji je "želeo da ode", jer više "nije želeo ovozemaljski život i principe koje mu doktori zadaju". Lekari su, naravno, bili zabranili pušenje i alkohol Zdravkoviću. "Jednostavno je bio poseban. Njegova duša je bila ogromna", pričao je Kalezić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna