Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini nakon borbe sa leukemijom. Povodom njegove smrti oglasila se i Mihina porodica zvaničnim saopštenjem.

Supruga Arijana sa decom Viktorijom, Virdžinijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, unukom Violante, majkom Viktorijom i bratom Draženom u tuzi saopštava nepravednu i preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata, našeg Siniše.

Bio je divan čovek, izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti.

Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, posebno dr Frančeska Bonifazi, dr Antonio Kurti, prof. Alesandro Rambaldi i dr Luka Marčeti. Siniša će uvek ostati sa nama. Živećemo s ljubavlju koju nam je pružio”, stoji u zvaničnom saopštenju porodice Mihajlović.

Kako prenose mediji Siniša će biti sahranjen u Rimu 19. decembra. Legendarni fudbaler rođen je  20. februara 1969. u Vukovaru.

 "Rođen sam u Vukovaru, koji je za mene bio najlepši grad na svetu. Zatim je postao simbol rata. Vratio sam se dve godine kasnije, posle 25 godina. Poslednji put je bio tokom rata 1991. godine. Sve je bilo sravnjeno sa zemljom. Nisam mogao da se orijentišem. Samo skeleti zgrada, nagomilani za stvaranje rovova. Ptice nisu letele, nije bilo pasa. Grad duhova. Sećam se izgleda dva desetogodišnja dečaka koji su uzeli svoje mitraljeze. Imali su muške oči u telima dece. Tužne oči koje su već videle sve osim detinjstva. Jedan od njih mi je prišao i pitao ko sam. Često mislim na to dete, da znam šta mu se desilo. Ako ga rat nije oduzeo, danas je muškarac, možda ima ženu i decu. Nadam se da su te oči koje su odrasle prerano, ponovo odrasle i okrile malo svetla", ispričao pre tri godine u velikom intervjuu za  "Gazetu".

Pogledajte još fotografija Siniše Mihajlovića u galeriji ispod.

Profimedia, Instagram / vickymiha Siniša Mihajlović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna