Legenda srpskog i italijanskog fudbala Siniša Mihajlović preminuo je danas u bolnici u Italjii. Ovu tužnu vest zvanično je potvrdio časopis "Gazetta dello Sport". Zdravstveno stanje fudbalskog asa naglo se pogoršalo, o čemu je javnost prvi obavestio sportski novinar Klemente Mimun kada je na Tviteru kratko napisao: „Izdrži, Siniša!.

Mihajlović se sa leukemijom borio od 2019. godine, kada je i sazvao konferenciju za novinare. Tada je ispričao i da je njegov otac preminuo od raka zbog čega se redovno testirao.

"Moj otac je umro od raka pa sam se zbog toga redovno testirao. Da nisam to uradio sada, ne bih godinu dana pokazao nikakve simptome. Niko od nas ne sme da pomisli da je neuništiv. Svi misle da se to njima neće desiti, ali kada se dogodi, to je užasan udarac", ispričao je tom prilikom Mihajlović, koji je na duši nosio ranu jer nije bio uz oca kada je umro.

"Mislim na oca svaki dan. Želeo bih da može da vidi kako su porasli njegove unuke i unuci. Kada se priča o snovima, ja ne sanjam da osvojim Ligu šampiona ili skudeto. Moj san je neostvariv. Ja bih da zagrlim svog oca! Bio je vozač kamiona, umro je sa 69 godina od raka pluća. Kada je umro, nisam bio s njim. Tokom rata preklinjao sam ga da dođe kod mene u Italiju, ali želeo je da ostane u svojoj zemlji", rekao je Miha.

Siniša je 2019. godine započeo lečenje, presađena mu je koštana srž i činilo se da je sportista iza sebe ostavio najveću životnu borbu koja je bila teška, ne samo za fudbalsku legendu, već i za članove njegove porodice. Međutim, Mihajlović je u martu otkrio da postoje naznake da se bolest vratila.

"Ova bolest je veoma hrabra kada se vratila da se suoči sa protivnikom kao što sam ja. Ovo je put mog života. Ponekad naiđete na iznenadne rupe, možete da padnete, ali morate da smognete snage da ustanete", rekao je fudbalski as i zamolio za privatnost u narednom periodu.

 Pogledajte još fotografija Siniše Mihajlovića u galeriji ispod.

Profimedia, Instagram / vickymiha Siniša Mihajlović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna