Slavni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je nakon duge i teške bolesti, u 54. godini života, prenosi Gazeta Delo Sport.

Siniša se poslednjih godina borio sa opakom bolešću - leukemijom, koju je pobeđivao nekoliko puta, ali mu se poslednjih dana zdravstveno stanje nažalost pogoršalo.

Sinisi Mihajlovic se bolest vratila
Youtube/Printscreen/Rai 

Kako prenosi pomenuti italijanski medij, Mihajlović je preminuo u bolnici u Italiji, okružen porodicom.

Čuveni sportista rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji "levog beka". Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Profimedia, Instagram / vickymiha Siniša Mihajlović

Tokom karijere osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih titula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope i tri superkupa Italije.

Do danas drži rekord u Seriji A sa 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su mu jednom merili snagu šuta i utvrdili da je lopta išla brzinom od 165 kilometara na sat.

Siniša Mihajlović iza sebe je ostavio suprugu Arijanu Mihajlović, šestoro dece i unuku, koju mu je prošle godine podarila ćerka Virdžinija.

Tekst: Lepa&Srećna