Eli Mekfirson poznata je po nadimku "Body" (na engleskom, telo), koji nosi decenijama. Čini se da na to ima potpuno pravo, jer je - u 58. godini - slikom u bikiniju uspela da zapali Instagram. Nadimak koji bi mnogi smatrali čak i ponižavajućim, iskoristila je za promociju svoje linije proizvoda za negu, vešto nazvanu "Vaše najbolje telo".

Tajna zgodne australijske manekenke je ipak, kako ona kaže, duh u bliskoj vezi sa telom. "Trudim se da živim svoj život u jednom neprekidnom toku meditativne konekcije", objasnila je na svom profilu. Evo kao ona postiže da se oseća tako dobro - i u telu i u duhu.

"Svakoga dana se staram i o svom umu, ali i o telu i duhu", kaže Eli. "Počinjem vežbama disanja i meditacijom i to svakog jutra, u trajanju od 25 minuta. Nekad radim vođenu meditaciju, a nekad sam sama u tišini."

Eli popije čašu vode sa limunom i onda radi jogu na suncu. Mada ne može da odoli sunčevim zracima, ima i tajnu ljubav - ruske kupke! "Probajte da se zaronite na kratko u hladnu vodu", predlaže manekenka.

Večernji ritual joj je najjednostavniji. "Osmehujem se", kaže ona. "Stavim ruke na solarni pleksus, mislim na ono na čemu sam bila zahvalna tog dana i otplovim u miran san."

eli mekfirson
Instagram / ellemacpherson 

Mekfirson polaže pažnju na zdravu ishranu. Subotom odlazi na pijacu, nabavlja organski gajene namirnice i sama kuva svakog dana. "Najviše volim hranu koju sama spremim, sa mnogo ljubavi, s onima koje volim", kaže Eli.

Najmanje što možete da uradite za sebe, po predlogu slavne manekenke, je da popijete šolju zelenog ili mača čaja. Za sve koji žele više, ona savetuje četkanje čitavog tela suvom četkom, infracrvenu saunu i alternativne terapije kao što su akupunktura i kiropraktika. Kako lepo izgleda i koliko se lepo "slika", pogledajte u našoj galeriji.

Instagram / ellemacpherson Manekenka još s pravom nosi nadimak "Telo".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna