U dokumentarcu princa Harija i Megan Markl otkrivena je prevara veka, a javnost je ogorčena što je njome izmenjen čak i govor kraljice Elizabete koji je jedan od najpoznatijih u istoriji. Njega je održala za svoj 21. rođendan, a isečak koji je ubačen u Netfliksov dokumentarac je potpuno izmenio smisao.

Čitava priča Harija i Meganusmerena je protiv kraljevske porodice, a a nekoliko sekundi iz nove epizode koje je pokazala jedna tiktokerka su izazvali pravi skandal.

Stručnjak za komunikaciju Susi Ešfild daje u svojoj objavi tačnu i "isečenu" izjavu kraljice Elizabete. U prvoj, ona kaže: "Izjavljujem pred svima vama da ću čitavog svog života, bio on dug ili kratak, odano služiti vama i našoj velikoj imperijalnoj porodici kojoj svi pripadamo". Iz originala, Hari i Megan su izostavili samo reč "vama" i tako dobili potpuno drugačiji smisao.

megan markl 0741554495-min.jpg
Profimedia 

Odaje se utisak da će kraljica uraditi sve za "porodicu" koju često kritičari nazivaju "Carstvo 2.0". Izjava Elizabete se odnosila na sve ljude i to u Komonveltu, kojeg ona naziva "imperijalnom porodicom".

@smashfield89#harryandmeghan#thequeen#netflix#netflixseries original sound - Susie Ashfield

Jedna od centralnih poruka Hari i Megan jeste da su oni "žrtvovani" i "napadani" kad god je trebalo da se čuva ugled drugih članova porodice. Međutim, Harijeva priča kako je želeo "da zaštiti kraljicu" je - ovom montažom njenog govora - potpuno diskreditovana.

"Mislila sam da mi se samo učinilo. Ja sam taj njen govor čula mnogo puta i osetila sam da nešto nije isto", piše u jednom od komentara na tiktok objavu Susi Ešfild. "Ovo je neverovatno", "Stvarno sramota", "Više im ne verujem nijednu reč", dodaju drugi pratioci.

megan markl i princ hari  0741554325.jpg
Profimedia 

Sa dvora stižu i drugi dokazi. "Nije istina da Megan niko nije pomogao u vezi sa glavnim informacijama o porodici, dvoru i obavezama", tvrdi nekadašnji lični sekretar princa Harija koji joj je poslao materijal o svemu važnom. "Pored svake teme bile su navedene i kontakt osobe koje mogu da daju i detaljnije informacije."

"Toliko su želeli privatnost, a sada prosipaju takve priče pred medijima", kažu brojni komentatori u britanskim medijima. Sad im je data mogućnost kakvu nisu imali, a to je - da zavire u život Hari i Megan na potpuno novi način.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna