Proslavljena glumica Mira Banjac poznata je kao dama mladog i vedrog duha, a tu energiju i u 93. godini trudi se da prenosi na mlađe od sebe. Zdravlje je dobro služi, što joj je nedavno potvrdio i lekar, koji se iznenadio kada je video snimak njenih pluća, budući da glumica ima jedan porok - cigarete.

"Ne osećam se kao da imam toliko godina. Nedavno sam bila na sistematskom pregledu. Kad je doktor video snimak mojih pluća, bio je ubeđen da ne pušim, jer su mi bila skroz 'čista'. Rekla sam mu da palim jednu za drugom, a on je bio šokiran. Objasnio mi je da je to zato što pušim na muštiklu", ispričala je Mira za "Informer".

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / Televizija srpske dijaspore 

Glumica je i dalje veoma aktivna i ne prestaje da snima, a publiku je posebno obradovala kada se priključila ekipi popularne serije "Igra sudbine".

"Živim da bih radila i radim da bih živela. Kada ne budem mogla da glumim, to će značiti da u meni nema života", iskrena je Mira Banjac.

Slavna umetnica nedavno je istakla da su kolege oduvek bile njena druga porodica.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / TV SHOWS 

"Prijatno mi je da snimam “Igru sudbine”, jer ja moram da radim. Prvo, ne jurim nikakvu slavu, ni pare, ali ja moram da se osećam da sam korisna. Moram da budem i sa tom mojom glumačkom porodicom, sa kojom sam celog života bila. Kada je moja mama umirala i kada su me pitali šta ću sada da radim jer je moj sin Brana bio mali, ja sam rekla da će mene čuvati glumci. Uvek sam smatrala da su oni moja porodica. Nikada se nisam zamerila nikome i sve je prošlo u lepom prijateljstvu. Gotovo neverovatno je koliko je moja glumačka sudbina prošla sjajno, a koliko je privatni život imao ponora, velikih oscilacija i mojih velikih nesposobnosti za život. Ali sve se to prebrodi. Kada imate snagu i cilj onda kažete: 'Ovo sada traži moju snagu, traži moje osvešćenje i to moram da izguram sama'. Sve drugo imate oko sebe u pozorištu, na filmu, imate dobre ljude i nekako je to uvek zajedničko stvaralaštvo koje se podeli na lep način", rekla je tada Mira Banjac za "Blic".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna