Legandarna glumica Mira Banjac je u karijeri dugoj sedam decenija ostvarila je na desetine antologijskih uloga, pred kamerama, i na pozorišnoj sceni - i osvojila najznačajnija priznanja, kojima se broj ne zna. Upkros poznih godinama glumi je veoma posvećena, a rad je ono što je održava.

"Niko ne kaže da je život lak, ali to ne znači da nije lep. Naprotiv. Malo snage, hrabrosti, iskrenosti, dobre volje i poštenja – i što bi se reklo, svet je tvoj. Nagrade su i potvrda da si bio, nešto uradio, da nisi zalud vazduh disao i zemljom hodao. A za mene je ipak najveća nagrada ono što sam ostavila u ljudima. Najvažnije je to što ljudi zapamte, ono čime si možda malkice uticao na njih i što će eventualno preneti svojoj deci. Divno je rekla naša velika Mira Stupica: Mi glumci svoje uloge ne možemo ostavljati svojoj deci, mi se samo utisnemo u duhovnu klimu i tako trajemo", rekla je svojevremeno Mira Banjac. O tome kakva je legenadrna glumica govorio je jednom prilikom njen kolega Ljubomir Bandović.

"Mira Banjac može da održi master klas o poznavanju teksta, o koncentarciji, o razlaganju energije, gde se troši i gde se čuva. Inače ne vadi cigaru iz usta, jagnjetinu jede. Nas dvoje smo išli na jagnjetine pojeli smo isto. Kada je čula da imam mladog luka, rekla je da sam ja njen glavni kavaljer i da ću da je vodim svuda. Ona je popoila jedno ipo pivo, ja dva ipo. Ona kaže 'Deco, ja sam živa zbog vas i dok me vi hoćete da igramo zajedno i da glumimo, ja ću da budem živa'" ispričao je glumac. Miri su rođendan čestitale brojne kolege, a među njima i Mima Karadžić.

 "Miri je danas 93. rođendan i daj Bože da joj ovako čestitam i 103", poručio je glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna