Domaća publika bila je oduševljena saznanjem da će Miru Banjac gledati u jednoj od najpopularnijih domaćih serija, a glumica se pojavila u trećoj sezoni "Igre sudbine" u ulozi Gvozdenije Karamatijević, odnosno Madam Deni.

Emitovanje treće sezone je završeno, a uskoro počinje da se snima četvrta. Mira Banjac kaže da uživa u snimanju ovog projekta i da je rad čini veoma srećnom.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / TV SHOWS 

"Postala sam deo ekipe od treće sezone. Scenarista Žarko je insistirao i želeo je da me vidi u svom timu. Rekla sam mu da ne znam da li mogu da se obavežem na tako dugačke staze, s obzirom na moje godine. Tada mi je rekao da on garantuje da su to dugovečne godine i da će to trajati. Prijatno mi je da snimam “Igru sudbine”, jer ja moram da radim. Prvo, ne jurim nikakvu slavu, ni pare, ali ja moram da se osećam da sam korisna. Moram da budem i sa tom mojom glumačkom porodicom, sa kojom sam celog života bila. Kada je moja mama umirala i kada su me pitali šta ću sada da radim jer je moj sin Brana bio mali, ja sam rekla da će mene čuvati glumci. Uvek sam smatrala da su oni moja porodica. Nikada se nisam zamerila nikome i sve je prošlo u lepom prijateljstvu. Gotovo neverovatno je koliko je moja glumačka sudbina prošla sjajno, a koliko je privatni život imao ponora, velikih oscilacija i mojih velikih nesposobnosti za život. Ali sve se to prebrodi. Kada imate snagu i cilj onda kažete: 'Ovo sada traži moju snagu, traži moje osvešćenje i to moram da izguram sama'. Sve drugo imate oko sebe u pozorištu, na filmu, imate dobre ljude i nekako je to uvek zajedničko stvaralaštvo koje se podeli na lep način", rekla je Mira Banjac za "Blic".

Proslavljena glumica je počasna predsednica Festivala evropskog filma Palić, a i ove godine bila je gost ove filmske manifestacije i u bioskopu na Paliću prisustvovala je otvaranju Sale “Mira Banjac”, posvećene našoj glumačkoj legendi.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / Televizija srpske dijaspore 

"Šta ja posle ovoga mogu da tražim? Dobiti bioskop i jedno ime nije lako nositi. Ali ja sam srećna i želela bih da ova sala bude uvek puna, i da u njoj bude puno mladih reditelja, glumaca i producenata. To bi za mene nešto značilo i jedino je što vredi. Volela bih da ljudi dobiju nagradu na festivalu, u Sali “Mire Banjac”. Kada budem umrla, neće ništa ostati sem onoga što će oni poneti, a poneće iz jednog lepog, velikog i značajnog doprinosa koji sam i ja nekim malim svojim udelom zaslužila", iskrena je bila glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna