Ni nakon više od 26 godina od njene tragične smrti, javnost ne prestaje da zanima život princeze Dajane. Od prvog dana braka sa britanskim prestolonaslednikom princom Čarlsom bila je "druga žena" i na kraju tragično je okončala život. Sve to je od nje napravilo mit koji nikada neće prestati da živi.

Ostala je zapamćena i kao princeza koja je volela narod, sa kojim je delila ljubav na svakom koraku. Poslednji put je večerala u Ricu, sa svojim emotivnim parnerom Dodijem Al Fajedom i praćena gomilom paparaca nastradala u pariskom tunelu Pont de l' Alma. Njena ponovo nađena ljubav prema životu nije dugo trajala. Nakon razvoda od princa Čarlsa Dajana je utehu pronašla u Dodiju, sinu egipatskog milijardera Muhameda Dodija, koji je žudeo da uđu u vrh britanske aristokratije.

Muhamed je provobitno vodio brodski posao, savetovao sultana od Bruneja i kratko je radio za rudarski konglomerat pre nego što se preselio u Englesku 1970-ih.

Muhamed je žarko želeo da se svidi kraljici Elizabeti, pa je kako bi je zadivio kupio poznati luksuzni hotel Ric u Parizu, a 1985. je svom imetku dodao i kultnu londonsku robnu kuću Harods, koja je simbol Velike Britanije. Sve je činio kako bi ga vladarka zavolela, međutim ona je bila neumoljiva, pa je odbila da sedi pored njega na jednom događaju. Veruje se da su se Dodi i Dajana upoznali na jednoj polo utakmici i vrlo brzo postali bliski prijatelji. Dodi je bio veoma popularan kod svetskih lepotica, ali je želeo baš princezu.

Ko je bio Dodi al Fajed
Profimedia 

Iako je njihova veza potrajala tek nekoliko meseci, uživali su u ljubavi, a zajedno otišli i u smrt. Muhamed je tvrdio da u njihovu pogibiju umešana britanska kraljevska porodica jer je Dajana nosila Dodijevo dete. Iako za te tvrdnje ne postoje čvrsti dokazi, milijarder je u javnost izašao s pisanim svedočenjem u kojem mu je Dajana pisala da je znala da kraljevska porodica pokušava da je se reši.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna