Voditeljka TV "Pink" i supruga muzičara Marka Kona, Milica Kon, za opaku bolest saznala je na redovnom pregledu i kroz desetak dana je operisana. Iako joj ova bolest nije bila strana, jer je od nje bolovala, i nažalost preminula, njena majka, voditeljka nije slutila da bi u njenom slučaju nešto moglo da krene po zlu.

"Ja sam onaj dobar učenik, dakle, dva puta godišnje se ide kod ginekologa. Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta. Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj 'kapsuli' i narastao je dva centimentra za šest meseci", ispričala je jednom prilikom Milica gostujući na TV "K1".

Ona je istakla i da joj ne bi predstavljalo problem da ukloni dojke, ukoliko bi to bilo potrebno, jer joj je na prvom mestu da bude zdrava.

"Onkološko odeljenje posećujem od svoje sedme godine, zato što mi je i mama bolovala od kancera. Tu sam se zaista nagledala svega. Tvrdim da je moja mama umrla od kancera zbog količine stresa sa kojom se nosila. Nije znala da se izbori za sebe, ni na poslu, ni van njega. Mnoge žene danas obolevaju zato što ćute, trpe, nesrećne su. Sve ima svoje. Uskoro ću raditi taj BRCA test koji pokazuje da li postoji rizik da se kancer razvije. Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke, meni to neće biti problem. Meni je preče da živim", rekla je voditeljka pre nekoliko meseci.

U najtežim trenucima, dok se spremala za operaciju, a kasnije i ležala na operacionom stolu, Milici su snagu davali suprug, ćerka i sin.

"Motivacija su mi bila moja deca, ja sam bila potpuno ‘luda‘, ali sva sreća moja svekrva ja uzela decu. Bila sam suprugom Markom kod kuće, on mi je bio neviđena podrška. Kada sam legla na onaj sto i kada su mi stavljali anesteziju ja sam samo na njih mislila. Moja sestra, koja je imala operaciju, ali drugačiju od ove, rekla mi je: ‘S kakvim mislima ulaziš u anesteziju, tako ćeš se i probuditi‘", rekla je ona nakon operacije.

Voditeljka je jednom prilikom istakla i da nakon ove borbe nije promenila način života, već je odlučila da još više uživa u svakodnevnim radostima.

"Ne, nikako zdrav život. To je zamka, sad kao meni se nešto desilo, sad ja da idem u neki veganizam, nešto kao ja menjam život, neću više jesti Mek, neću popiti piće, neću više uživati u životu... Ne, svakog dana maksimalno uživam u životu. Da li je to hrana, da li je to piće, neka šetnja, da li je provod, smeh.. Znači nema ja sad jedem semenke i samo se fokusiram na neko zdravlje, zdravlje je da nam bude lepo. Sve kreće iz okruženja, hrana da, ima i toga, ali džabe ti ako si negativan, ili sa pogrešnim ljudima ili ako si u stresu, sve to pada u vodu, bolje da jedemo pljeskavicu i da se smejemo i pijemo pivo i budemo vesele", rekla je Milica svojevremeno za "Republiku", a onda priznala i da ide na psihoterapiju.

"Najvažniji su podrška i pozitivne misli. Svakoga dana radim sat vremena ono što ja hoću. Sipam sebi piće, ja više neću ništa zdravo. Hoću da uživam u životu: pićence, serija, čips, Mek - da se smejemo i cerekamo. Decu neka čuvaju muževi, dokle će žene da budu sluge, bebisiterke i kuvarice. Ja sam sada super, puna sam energije. Užasno zvuči, ali možda je trebalo ovako nešto da se desi da me 'mlatne', da se posvetim sebi", rekla je tada.

Još fotografija Milice Kon pogledajte u galeriji ispod.

Youtube/Printscreen/K1 Televizija, Instagram/Milica Kon Milica Kon

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna