Bojana Stamenov obratila se lekarima za stručnu pomoć u trenutku kada je imala 192 kilograma, u avgustu 2020. godine. Do jednog životnog perioda prekomerna težina nije joj smetala, naučila je da živi sa tim, a onda je usledio prelomni momenat.

"Promena je usledila nakon kompleksne priče. Nikada nisam imala problem sa time kako izgledam. Bila sam to što sam i to sam nosila vrlo lagano i nije mi smetalo tokom godina. Oduvek sam bila 'bucka', ali jednog trenutka sam prestala da idem u visinu i nastavila da idem u širinu. Nije mi smetalo do određenih godina, do određenih momenata koji su počeli da se dešavaju i ponavljaju iznova i iznova. Te momente koji su se ponavljali prihvatila sam kao nešto što je normalno. To su neke stvari koje ljudi normalne težine dnevno rade. Recimo odvezivanje pojasa u kolima. Takođe sam češće putovala avionom, pa sam morala da tražim produžetak za pojas. Teško sam se kretala kroz avion. Morala sam na 'kant' da se smeštam. Bilo mi je neprijatno da menjam sedišta ako su bila pored prozora. Imala sam uvek utisak da smetam. Malo mi se sve to smučilo, malo mi je dosadilo. Dešavalo mi se da zaplačem u svom gradu, jer grad se menja, a ja nisam u situaciji da prošetam. Nisam mogla da stojim na nogama, nisam imala ni snage, ni kondicije, ni živaca. Bila sam u stanju militantne agresije. Kada je ta situacija dostigla vrhunac otišla sam kod svoje doktorke, endokrinologa, i rekla: 'Meni se smučilo, ja više nisam ja. Ja sam stranac u svom telu'", ispričala je pevačica u emisiji "Uranak" na TV "K1".

U tom trenutku imala je izuzetno povišen šećer, a vid joj je slabio.

"'Bojana, da li ste vi svesni da vas je Bog pogledao. Vi ste mogli da se šlogirate sa 34 godine', rekla mi je doktorka. Konstantno sam bila žedna i nisam mogla da gledam u doktorku nego sam gledala pored nje jer nisam mogla jasno da je vidim. Sreća kod mene je bila što sam uvek bila zdrava debela žena, zdrava 'buca'. Želela sam da živim i morala sam da presečem", objasnila je Bojana, koja je nakon posete lekaru promenila način ishrane i počela redovno da vežba.

bojana stamenov pre i posle dijete
ATA / Antonio Ahel 

"Kada sam krenula u teretanu februara 2021. imala sam 185 kilograma. Doktorki sam rekla da bih i želudac operisala samo da izađem iz 'svog kaveza'. Ubacili su me u taj program koji postoji u Kliničkom centru za osobe koje su kandidati za operaciju želuca. Za mene je u tom trenutku to bilo jedino rešenje. Odluka o operaciji želuca je otpala negde na pola puta do operacije. Bila sam na režimu i čekala poziv doktora, međutim, vreme je prolazilo. Tada sam se prvi put ohrabrila da uđem u teretanu. Jedna moja drugarica je ispala neverovatan car, jer je šest meseci išla sa mnom na treninge, vozila me i vraćala. 'Primila' sam se na to. Nakon pet meseci sam izgubila 30 kilograma. Jela sam ono što su mi treneri prepisali, a ne nutricionista, prestala sam sa bolničkim režimom", rekla je Bojana, koja je do sada izgubila 70 kilograma.

bojana stamenov 2.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Cilj je da vidim dvocifren broj na vagi koji je sada jako blizu. Ali sada sam na novom testu, jer prilagođavam onaj pređašnji muzički život sa mojim zdravim i novim životom. Za sada dobro to radim. Cilj je da se osećam dobro, kao što sam sada. Posle mnogo godina ulazim u radnju, isprobavam haljinu, kupujem cipele… Mnogi me pitaju šta da rade, koji je režim ishrane, ali svi moraju da shvate da su to individualne stvari i da mora da se krene samo od jedne tačke, a posle ide sve samo od sebe", zaključila je ona u pomenutoj emisiji.

Još fotografija Bojane Stamenov pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/thebojanastamenov Bojana Stamenov

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna