"Kako smo nas dvoje uspeli, i pored fizičke razdvojenosti i paralelnih nepodudaranih profesija, tako brzo razviti ljubav i doći do priče o braku, ni sama ne znam." Ovako Neda Ukraden opisuje ljubav sa Momom Jakovljevićem, zgodnim manekenom iz Beograda kojeg je svojevremeno upoznala na jednoj muzičko-modnoj fešti u Makedoniji.

Njih dvoje su tamo nastupali, svako u svom poslu, a onako istih godina, "s propalim brakovima iza sebe", kako kaže Neda, osetili su kako ih veže neka nit. Bilo joj je kao da ga poznaje celog života. Pred rastanak su razmenili telefone, a slučaj je hteo da Nedi pomoć zatreba već sutradan...

Jedan muzičar iz njenog benda se razboleo, pa je Neda pozvala svog novog poznanika koji je, pored manekenstva, imao i drugu profesiju - lekarsku. Završili su u njegovom stanu, gde mu je upoznala porodicu u lepom domu, u poznatoj dorćolskoj ulici . Posle tog susreta otputovala je za Sarajevo, ali se njihova veza uspešno razvijala.

moma jakovljevic.jpg
Kurir / Zorana Jeftić 

"Počeli smo u proleće, nastavili preko leta i dočekali jesen s već ozbiljnom pričom o zajedničkom životu. Bili smo zreli, slobodni i zaljubljeni. Obožavala sam da budem ne samo pevačica nego i njegova "obična" devojka, da s njegovom mamom idem na pijacu, da spremam ručak, neke moje specijalitete, što je nju posebno oduševljavalo.

Jedino zbog čega sam tugovala je to što moja ćerka nije bila sa mnom u Beogradu", otkrila je Ukradenova, koja je posle nekoliko meseci veze doktora Jakovljevića pozvala kod sebe u Sarajevo da se upozna s njenim roditeljima i ćerkom.

Sve je prošlo dobro - Momu su prihvatili i Nedina ćerka Jelena i čitava porodica. "Veza nam je ušla u ozbiljnu fazu 1987. godine, kada sam se prijavila kod njega, na njegovu kućnu adresu, i postala Beograđanka. Kao par smo svima zapali za oko, pa smo slušali razne priče. Mnogi su radili na tome da nas rastave", piše Neda.

Pevačica je svog partnera povela na turneju u Kanadu, gde su zajedno dočekali Novu godinu. To je bio prvi put da ona sa sobom vodi dečka na turneju. Svi su ga prihvatili sa oduševljenjem, a domaćini su ih za Beograd ispratili s rečenicom "vidimo se na vašoj svadbi".

Neda Ukraden
Screenshot / Instagram / neda.ukraden 

Međutim, povratak u zemlju doneo im je problem. Neda je, kako je napisala, trebalo da upiše ćerku u prvi razred osnovne škole. Postavilo se pitanje gde.

"Dobro sam znala da preseljenje, promena sredine, škole, jezika, život bez bake, dede, oca, familije, nije opcija na koju će moja ćerka pristati. U jedno sam bila sigurna - nisam želela da ona zbog mene i moje odluke pati. Zato sam odabrala da ja patim. I patila sam, dugo, dugo", otkrila je Neda razlog kraja velike ljubavi.

"Šta je život i kako promeša karte - 30 godina kasnije, baš on je, kao lekar, mojoj ćerki mnogo pomogao da sretno iznese trudnoću s trećim detetom i na svet donese mog divnog unuka, koji se rodio baš u bolnici u kojoj on radi", napisala je Neda u svojoj autobiografiji "Zora je svanula".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna