Iako su Hari i Megan samovoljno napustili kraljevsku porodicu 2020. godine, i nisu propuštali priliku da pokažu koliko su zbog te svoje odluke srećni, čini se da se nisu nadali da će bito ovako dočekani u Velikoj Britaniji.

To što su Hariju zabranili da dovede Megan u Balmoral da se oprosti od kraljice Elizabete je tek početak njihovih poniženja. Na sahrani nisu sedeli pokraj Vilijama i Kejt i ostatka britanske kraljevske porodice, već u drugom redu, a onda su pali na dno zvaničnog sajta britanske krajevske porodice. Potom je objavljen zvaničan portret kraljevske porodice, naravno bez Harija i Megan.

"Odbegli" par je Pandorinu kutiju otvorio u emisji kod Opre Vinfri u intervju, koji su svetski mediji opisali kao jedini koji bi mogao da zaseni intervju princeze Dajane, koja je 1995. iznela šokantna priznanja o svom životu u kraljevskoj porodici. Megan je priznala da je razmišljala o samoubistvu zbog neizdrživog pritiska kom je bila izložena, a kraljevska porodica, navodno je pokušala sve da zataška.

Zbog ovog intervjua oglasili su se iz palate zvaničnim saopštenjem.

"Cela porodica je tužna otkada je saznala koliko je poslednjih nekoliko godina bio izazovan period za Harija i Megan. Problemi koji su se pojavili, posebno rasni, su zabrinjavajući. Iako se neka sećanja mogu razlikovati, smatramo ih vrlo ozbiljnim i porodica će ih rešavati privatno. Hari, Megan i Arči uvek će biti voljeni članovi porodice" stajalo je u zvaničnom saopštenu britanske kraljevske porodice. Ipak, sestra po ocu, Megan Markl nije bila ovako dipomatski raspoložena pa je zbog istog intervjua najavila tužbu. Samanti je jako zasmetalo što je Megan spominjala njihovog oca Tomasa.

Otac Megan Markl izvređao princa Harija
Youtube/Printscreen/BBC News/GBNews 

Inače, Samanta je svojevremeno tvrdila da Megan nije rodila Hariju sina, tačnije, tvrdila da je Arčija rodila surogat majka. 

"Mislim da bi trebalo da bude obavezno da se dostave dokazi da je iz materice moje sestre rođeno dete, te da Arči ne bi trebao da ima titulu, jer mislim da je tu bila uključena surogat majka. To mislim zbog slika koje su objavljene, a na kojima joj je stomak bio velik ujutru, a ravan uveče", napisala je Samanta tada na društvenim mrežama.

Takođe, Samanta smatra da je oklevetana u knjizi "Finding Freedom".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna