Ishrana Jelene Karleuše često izaziva interesovanje i to iz dva razloga. Jedan je činjenica da pevačica uopšte ne jede meso i to iz ljubavi prema životinjama. Ona redovno naglašava da ne nosi ni obuću ni odeću životinjskog porekla. Drugi razlog je što - uprkos ili baš zahvaljujući tome što je vegetarijanac - ima fantastičnu liniju i zanosne obline!
"Mnogi se pitaju šta neko jede ako ne jede meso", izjavila je Jelena za emisiju "Ekskluziv" na TV Prva. "Evo, reći ću: jedan tanjir pasulja ima istu količinu proteina kao što ima 100 gr piletine. E, ja jedem pasulj, a ne jedem piletinu", kazala je Karleuša.
Naglasila je da ona uopšte nije mršava. "Imam dobrih 70 kilograma", priznala je pevačica, koja je svojevremeno uvela dijetu kad je premašila cifru od 75 kilograma na vagi.
Tada je pojačala količinu povrća, redovno jede voće, pa se i na njenom Instagram nalogu često nađu slike ukusno aranžiranih, egzotičnih plodova.
Namirnice životinjskog porekla su kod nje na minimumu. Dodatne proteine obezbeđuje iz mahunarki. Podsećamo da je, pored pasulja, i sočivo veoma bogato belančevinama, pa vam dajemo odličan recept za čorbu od ovog ukusnog zrnevlja. Očigledno je da Jelena često jede čorbasta jela, budući da se se ponosi svojim uskim strukom koji rado ističe na svim fotografijama.
Nutricionisti kažu da je za ravan stomak neophodno da se reguliše probava, pa zato treba jesti "kašikom" barem dva do tri puta nedeljno. Požurite sa ovim receptom u kuhinju!
Potrebno vam je:
1 šolja sočiva
1 glavica luka
2 šargarepe
1 šolja pasiranog paradajza
2 kašike brašna
3 kašike ulja
čen belog luka
suvi začin
čili prah
Priprema:
Najbolje je ako sočivo potopite uveče u hladnu vodu i ostavite do jutra.
Ocedite i, ako želite najbržu pripremu, prelite duplom količinom vode (u odnosu na sočivo) i u mikrotalasnoj pećnici kuvajte 6 minuta. Takođe, možete sočivo kuvati i na ringli, u malo vode.
Za to vreme, očistite i iseckajte glavicu luka pa propržite kratko dolivajući po malo vode. Iseckajte i šargarepu i dodajte pa nastavite da dinstate uz malo vode. Brašno razmutite dodajući pasirani paradajz. Sipajte u luk i šargarepu, nalijte kuvanim sočivom i začinite suvim začinom i čili prahom. Na kraju, iseckajte sitno čen belog luka i dodajte u čorbu pa skinite sa vatre, poklopite i ostavite da još malo postoji pre služenja.
Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka