Čuveni kapetan Kirk iz originalne serije "Zvezdane staze" ponovo je bio na svim naslovnim stranama kad je prošle godine odleteo u svemir. Sa 90 godina, holivudski glumac Vilijam Šetner kojeg je proslavila uloga zvezdanog admirala, postao je najstariji čovek koji se otisnuo u kosmos.

Ne čudi što ga i danas, kad god se uključi u neki program, svi pitaju za tajnu vitalnosti i dugog života. Vilijam izgleda veoma mladoliko.

"Ne mogu da kažem da baš skačem iz kreveta kao mladić, ali ipak ustajem i to zbog pasa i konja", priznaje Šetner. "Hranim pse oko 7 ujutru, a onda moja dva dobermana i ja uskačemo u auto i krećemo do štale.

vilijam setner 0637935066.jpg
Profimedia 

Usput svratim u kafić po ledeni čaj i dva sendviča sa sirom. U manježu, pustim pse da se istrče dok spremim konje."

Verovali ili ne, glumac u 10. deceniji života jaše pet puta nedeljno oko dva sata. "Ljudi misle da je to fizički veoma zahtevno, naročito u mojim godinama, ali nije ako ste pristojan jahač. Vi postanete jedno s konjem", objašnjava Šetner koji se jedno vreme čak i takmičio.

vilijam setner 0681667082.jpg
Profimedia 

Ipak, najvažniji od svega je, kako kaže, odnos prema životu. "Nedavno sam pričao s praukom koja treba da krene u Italiju, u jednu  kulinarsku školu i brine zbog toga. Rekao sam joj - zamisli da je tvoj put samo film, a ti si glavna glumica. Treba da se dobro provedeš i snimiš dobar film". 

Uprkos redovnoj fizičkoj aktivnosti, Vilijam kaže da se dosta lako goji. "Moram o tome da vodim računa. Zato dobro ručam, a uveče samo čaj i voće."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna