Ešton Kučer kaže da je srećan što je živ, jer je retka bolest uticala na njegov vid, sluh i kretanje. Zgodni glumac se borio sa vaskulitisom, upalom krvnih sudova, bolešću koja zahteva dugo i složeno lečenje.

Na pojavu vaskulitisa mogu da utiču nasledni faktori, ali i neka infekcija. On nije zarazan, ne može da se spreči, a simptomi zavise od vrste krvnih sudova koji su zahvaćeni - to mogu biti arterije, ali i najsitniji kapilari.

"Kod mene je prvo poremećen vid, zatim mi je poremećen sluh", opisuje Kučer. "Najvažnije, poremećena mi je kompletna ravnoteža." Trebalo je oko godinu dana da mu se vrate ova čula.

"Sve to ne cenimo dovoljno sve dok ne izgubimo vid i sluh. A onda se pitamo - da li ću ikada ponovo moći da vidim, da li ću ikada ponovo moći da čujem, da li ću moći da hodam", ispričao je glumac u intervjuu emitovanom sinoć na TV Nacionalna geografija.

eston kucer mila kunis
Profimedia 

Pored toga što oštećenja krvnih sudova ugrožavaju funkcije organa poput očiju i ušiju, kod obolelih od vaskulitisa se javljaju i promene na koži, slabost mišića, bolovi, pa i oduzetost.

Vaskulitis dovodi do bolova u zglobovima, moguće su tegobe u crevima, bol u stomaku, kao i promene na srcu.

Podsetimo, Kučer je rođen 1948. godine, a karijeru je započeo kao fotomodel, da bi se kasnije proslavio glumeći u romantičnim komedijama. Ima brata blizanca Majkla koji boluje od cerebralne paralize i kao dete je podvrgnut transplantaciji srca. 

Ešton je postao najplaćeniji TV glumac otkako je u maju 2011. godine zamenio Čarlija Šina u seriji "Dva i po muškarca".

Od 2015. godine je u braku sa glumicom Milom Kunis sa kojom ima dvoje dece. Prethodno je bio u braku sa Demi Mur i to od 2005. do 2013. godine. Rasprava o razvodu je trajala pune dve godine, jer je prebogata Demi zahtevala da joj Kučer plaća alimentaciju. 

eston kucer demi mur
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna