Svetska zlatna medalja na otvorenom u skoku u dalj ostaje i dalje san Ivane Vulete (Španović). Ona je uspela da skoči preko sedam metara, što je i bio željeni rezultat, ali je pritom napravila prestup.

Ivana je, prema oceni mnogih, bila spremnija nego ikad dosad! Uz poslednje fotografije pred put u Oregon napisala je da joj treba još samo dobar odmor i da čezne da se na podijum popne 13. put. Nagradni fond za pobednika na svetskom prvenstvu je bio "astronomski" - 70.000 evra.

Svi su bili oduševljeni kad je naša atletičarka "poletela" preko magične crte od sedam metara, ali je kompjuter bio nemilosrdan. Prestup je bio "milimetarski", a sliku je objavila i Ivana na svom Instagram profilu uz komentar:

Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali... Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi.

Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama.

Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić. Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dožive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti - daju sve što imaju.

Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi", napisala je Ivana na Instagramu.

ivana vuleta spanovic
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna