Novinarka i vlasnica kompanije "Miss Yu" Vesna de Vinča i ranije je govorila o tome da s vremena na vreme sprovodi detoksikaciju organizma gladovanjem, a tokom tog perioda na dnevnom nivou konzumira samo vodu, limunadu bez šećera, čajeve i po neku trešnju, po uzoru na Dalaj Lamu.

Ona je sada ušla u 24. dan režima, a tim povodom oglasila se na društvenim mrežama, gde je podelila kako izgleda i kako se oseća.

"24. dan gladovanja. Počelo je radovanje! Velika radost nastaje u trenucima kada shvatiš da je duh potpuno zagospodario tvojim telom, da duh sada počinje da lagano upravlja. Prethodnih dana je naravno duh vodio igru gladovanja, ali sa naporom! Sad prelazimo u lakoću! Ovaj osećaj ne mogu da vam opišem, kao na primer ni verovanje u Boga. Bog se oseća! I taj divni osećaj je neopisiv", napisala je Vesna na društvenim mrežama.

Vesna de Vinča je u oktobru 2020. godine bez hrane izdržala čak 42 dana, a tada je detaljnije govorila o režimu kom pribegava.

"Taj metod gladovanja naziva se autofagija i podrazumeva da se organizam gladovanjem hrani resursima iz sopstvenog tela. U prvoj fazi se odvija detoksikacija. Posle toga organizam počinje da "jede" sve viškove u telu: masti, ugljene hidrate, celulit... Kada organizam to sve "pojede", mi splasnemo i prelazimo u treću fazu u kojoj se uništavaju najopasnije patogene forme u organizmu: izrasline, ciste, miomi. Tada iz nas nestaju mnoge bolesti. Na ovaj način se može čak izlečiti i kancer u početnim fazama", rekla je tada ona za "Hit Informer" i objasnila kako izgleda njen 'jelovnik' tokom ovog režima:

"Ujutru kada ustanem, prvo istrljam desni zeolitom, jer nam se tu skuplja najviše otrova. Nakon toga popijem jednu čašu tog minerala razmućenog u mlakoj vodi. Zatim popijem čajeve od žalfije, kantariona, nane i matičnjaka, a posle toga uzmem vodu sa limunom. U vreme ručka popijem sok koji je mešavina cvekle, šargarepe, rotkve, celera i krompira. Pred spavanje uzimam čaj od valerijane ili matičnjaka i ponovo jednu čašu zeolita. Na taj način izgubila sam 13,5 kilograma, a dobila mnogo elana i energije."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna