Recepti za čišćenje organizma su izuzetno popularni, a jedan režim detoksa primenjuje i Vesna Jugović de Vinča i podelila ga je sa svojim pratiocima na Instagramu. Ona praktikuje gladovanje i to u trajanju od deset dana, a za to vreme - kako kaže - pije samo vodu s limunom i koristi zeolit svakodnevno.

Povremeno, Vesna pravi i izuzetke tokom detoksa, a kako je ispričala, to se desilo za vikend, kad je na jednoj svadbi popila koktel, ali nije ništa jela, dok je sutradan pojela deset celih trešanja - sa košticom.

"Kada su pitali Dalaj Lamu šta mu je cilj u životu odgovorio je - glavni cilj je redovna stolica", ispričala je Vesna. "Po nekim istraživanjima, najbolje bi bilo da redovna stolica bude u pet ujutru. To je malo teže, ali posle buđenja treba imati stolicu, jer ona govori o sve o telu.

Nastavljam sa vodom i limunom. Još uvek nisam uključila žalfiju, ali to ću od sutra ujutru. Osećam se mnogo dobro, ali ne samo zbog stolice, već se intelektualno bolje osećam. Energija mi skače", objasnila je Vesna.

Zeolit koristi tako što umoči vlažan prst u prah pa njime protrlja desni, a zatim ga proguta. Napominje da s njim ima pozitivna iskustva i predlaže ljudima da pročitaju studije na internetu. 

Kako neki nutricionisti opominju, na zeolitu se danas zgrću velike pare, jer reklame ostavljaju utisak da se njime mogu rešiti razni zdravstveni problemi pa čak i izlečiti karcinom, što je vrlo opasna zabluda. Za prirodnu detoksikaciju, kažu oni, neophodno je da jedete sveže voće i povrće, da pijete puno vode i da se bavite fizičkom aktivnošću svakoga dana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna