Glumica Vera Čukić (83) nedavno se posle gotovo decenije pauze ponovo pojavila u javnosti, i to veoma lepim povodom. Ona je u Jugoslovenskoj kinoteci primila Zlatni pečat za doprinos filmskoj umetnosti za ostvarenih 80 uloga u filmovima, TV dramama i serijama.

"Jako sam uzbuđena ovih dana. Prošlo je dosta vremena od kada nisam ništa radila u svom pozivu. Mislila sam da je vreme nagrada za mene prošlo. Odjednom, desio se poziv i rekli su mi da sam dobitnica Zlatnog pečata Kinoteke. Zanemela sam. Doživela sam to vrlo emotivno. Prvo, zato što sam se odvojila od posla i mislila da nema dalje. Međutim, početkom godine od Narodnog pozorišta dobila sam takođe Pečat, za zasluge u pozorišnoj umetnosti, a sada je došlo priznanje i za zasluge u filmskoj. Zapečatila sam", rekla je glumica za magazin "Gloria".

U trenucima kada je primala nagradu, posebno joj je nedostajao pokojni suprug, scenarista Gordan Mihić, koji je preminuo 2019. godine.

Vera Čukić
Youtube / Printscreen / Sve što mi pripada - Zvanični kanal 

"Kada sam se popela na pozornicu, bila sam uzbuđena. Izašla sam pred publiku da nešto kažem posle dugo vremena. Gordan je uvek bio sa mnom. Bio je i sada. Najbolje uloge sam uradila po njegovim tekstovima: “Dnevnik uvreda”, “Zaboravljeni”, seriju “Gore-dole”, divne i tople filmove “Srećna porodica”, “Žuta”. I ne samo to. Znam koliko bi se Gordan obradovao kada bi znao da sam dobila nagradu. On se više radovao mojim uspesima nego svojim. To mu je bilo važno, da sam ja srećna i zadovoljna", iskrena je bila Vera Čukić.

Umetnica i majka glumice Ivane Mihić već neko vreme ne živi u Beogradu, budući da je mir pronašla daleko od gradske vreve.

"Ne živim više u Beogradu. Udaljena sam četrdesetak kilometara od grada. U predivnom sam kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša ćerka Ivana, izgradili. To traje 50 godina i toliko sam sa Gordanom bila životni drug. Održavam tu našu kuću, trudim se da ona bude u dobrom stanju, trudim se oko moje Ivane i onih koje volim. Više ni ne pišem. Posle dve knjige koje sam objavila, počela sam da pišem i treću, napisala tridesetak stranica i onda prestala. Ponele su me druge stvari", zaključila je Vera za pomenuti magazin. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna