Crno-bela fotografija snimljena na kraju školske godine jedina je slika iz detinjstva koju Zorica Brunclik ima pa je čuva kao veliku dragocenost. "Bili smo toliko siromašni da nismo mogli nikad da se slikamo", kaže pevačica, "pa smo brat i ja dobili ovu jednu i ona ostaje kao uspomena".

Od samog pogleda na devojčicu u kariranoj suknjici i batu uz kojeg ona stoji, pevačici su krenule i suze, jer je bez svog Ljubivoja ostala pre dve godine. "Pravili smo divne planove, bio mi je zakazan koncert", ispričala je u emisiji "Zvezde Granda Specijal". "A onda sam, u istoj godini, izgubila kuma i brata, toliko me je sve to potreslo da se nisam ni setila da treba koncert otkazati nego je to organizator učinio umesto mene."

Prvo je umro Šaban Šaulić, Zoričin kum, a zatim i Ljubivoje, takođe muzičar, s kojim je pevačica obnovila bliske odnose nakon više godina konflikata. Kako je Ljubivoje jednom prilikom objasnio, svađe su uglavnom prouzrokovali mediji. 

Zorica Brunclik je svojevremeno ispričala da je i njemu i majci maksimalno pomagala čim je počela da zarađuje. Teško detinjstvo bilo je obeleženo porodičnim problemima.

"Živeli smo u najvećoj bedi jer je majka imala jadnu platu. Ne postoji ništa čega bih volela da se setim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim. Bila sam najstarija i jedino žensko u porodici. Pošto su se moji roditelji veoma rano rastali, mama je živela u Smederevu, otac u Beogradu, a ja sam rasla okružena siromaštvom, ali i bogatstvom.

Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu... Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela, jer me vraćala u siromaštvo", ispričala je Zorica jednom prilikom. 

Kasnije je shvatila da su očevi potezi imali za cilj da napakosti majci. Zato je činila sve da prodične muke olakša. 

"S mamom sam otišla u najnoviju robnu kuću i za sav novac smo kupile hranu, pa smo kući došle u dva prepuna taksija. Namestili smo slavski sto, na koji smo stavile sve što smo donele, i toliko smo se prejeli da smo tri dana imali proliv. Kada sam došla do većih para, napravila sam majci i rođenom bratu Ljubivoju kuće", otkrila je popularna folkerka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna