U domu Đokovića danas je veliko slavlje. Jelena Đoković, supruga najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, danas obeležava 36. rođendan, a čestitke pristižu sa svih strana.

Ovim lepim povodom, Jelena se oglasila na društvenim mrežama, uz stihove jugoslovenske književnice Vesne Krmpotić, kojoj je rođendan bio baš na današnji dan, a koja je preminula pre četiri godine.

"Na današnji dan pre 36 godina sam se rodila ja, ali i jedna divna žena koja nije više među nama - Vesna Krmpotić koja je iza sebe ostavila predivne knjige koje sa puno ljubavi, pažnje i zahvalnosti čitam. Inspirisana, nadahnuta i vođena… divna Vesna. Evo stihova koje želim danas da podelim sa vama iz njene neverovatne knjige 108x108.

'Ništa ne trebaš činiti, naprotiv, trebaš toliko toga ne činiti.

To je tvoj najvažniji posao, tvoja najdinamičnija akcija: ne činiti toliko toga što činiš.

Tolike reči koje si izgovarala, čuće se kad zašutiš.

Zaustavi korak, zaustavi misao o koraku; zaustavi kretanje, zaustavi želju za kretanjem.

I u tišini te zaustavljenosti postani svjesna kako jako, kako odasvud putevi mijenjaju smer - više ne vode od tebe, već K tebi.'

Hvala", glasi objava Jelene Đoković.

Jelena je, inače, prošle godine podelila sa javnošću jednu od svojih odluka, a to je da ni ona, ni njen suprug i deca, više neće gasiti svećice na rođendanskoj torti.

"Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj - poručila je Jelena nakon posete svetinjama na Kosovu 2021. godine.

Jelena Đoković je, inače, starija od Novaka godinu dana, a u braku su od 2014. godine. Iste godine dobili su sina Stefana, a tri godine kasnije i ćerku Taru.

Neka od modnih izdanja Jelene Đoković pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Modna izdanja Jelene Đoković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna