Jelena i Novak Đoković ponosni su roditelji osmogodišnjeg Stefana i tri godine mlađe Tare, a supruga slavnog tenisera nedavno je na vebinaru o roditeljstvu govorila o tome kojim metodama rešava svađe između ćerke i sina.

Tara i Stefan se odlično slažu, ali, kao i u svakoj porodici, ponekad dođe i do po koje čarke.

Jelena je otkrila na koji način u tim situacijama komunicira sa decom.

"Treba kazati, recimo, 'vidim da ste se igrali one igre, i sestra smatra da je sad na nju red za igračku', a brat kaže da je na njega red. Stavite se u njihove cipelice, deca treba da vide da ste došli kao neutralna osoba. Oni će naravno negirati sve, ali onda opet insistirajte da se ne zovu pogrdnim imenima, da ne kažu jednom drugom 'ti si lažov'. Treba da postoje jasna pravila u kući. Kod mene je uvek u kući dogovor. U situacijama kad se prepiru kažem 'hajmo sad tajm-aut, da svako kaže šta želi'. Ćerka, pošto je mlađa, često neće da kaže. Onda dam Stefanu da kaže šta on želi, pa onda opet insistiram da i Tara kaže svoje, da bismo došli do rešenja, u suprotnom ćemo sve po Stefanovom. Tako je podstičem da i ona kaže šta želi. I ubrzo oni zaborave oko čega su se svađali. U svemu je važno ne zauzimati stranu, već posredovati, pomoći deci da reše problem", ispričala je Jelena Đoković.

novak djokovic jelena djokovic
Profimedia 

Inače, Jelena je svojevremeno otkrila i da njena i Novakova deca nikada nisu dobila batine, jer oni nisu pristalice takvih vaspitnih metoda.

"Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti", rekla je ona jednom prilikom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna