Dan Marijane Tabaković počinje u pola pet ujutru, budući da od 6 sati već pozdravlja gledaoce jutarnjeg programa na TV"Prva". Pre ulaska u studio ne doručkuje, već samo popije domaću kafu i sok od jabuke.

"Budim se u pola pet. To mi ne pada teško jer imam dvoje male dece uz koje sam navikla da ustajem rano, pa i noću ako zatreba. Ujutru ne jedem, koncentrisanija sam za posao na prazan stomak. Zapravo, najbolje funkcionišem kada sam gladna, ako nešto pojedem, odmah se opustim. Čim dođem u redakciju, popijem domaću crnu kafu bez mleka i šećera i sok od jabuke, to me razbudi i drži do prve pauze, kada uzmem nešto malo, obično samo bananu", ispričala je jednom prilikom voditeljka za magazin "Gloria".

Marijana se trudi da ne preskače ostale obroke, pre svega ručak.

"To mi je najvažniji obrok. Gledam da ga na miru pojedem i da posle mogu da se odmorim. Na svadbama i velikim slavljima jedva nešto probam, jer mi ne prija ta atmosfera da se jede i igra. Ni ti pomešani mirisi raznih jela i obilje hrane na stolu ne bude moj apetit. Ne mogu da kažem ni da mi je spremanje hrane užitak, ali prihvatam to kao obavezu. Užitak mi je kada vidim moju porodicu i prijatelje kako sa zadovoljstvom tamane to što sam pripremila. Kada sam se udala, pitala sam mamu mog supruga šta on voli da jede. Odmah je pomenula supu sa domaćim knedlama. Naučila sam da je kuvam i često je na našem stolu. Volimo je i deca i ja", otkrila je Marijana Tabaković.

Pored supe sa knedlama, voditeljka često sprema domaći hleb, crnogorski kačamak, slatkiše, kao i pite od ručno pravljenih kora. Iz Berana, odakle je rodom, u Beograd je donela svesku svoje majke sa receptima koji su joj danas dragoceni.

"Svima su te kore pojam. Većina ih kupuje gotove, a zapravo su vrlo jednostavne za pripemu. Ja sam to savladala zahvaljujući mami, bila je baš strpljiva da mi objasni. Nikada se nije ljutila kada bih nešto pogrešila pa se testo kidalo. Zahvalna sam joj na tome, kao i na svesci sa receptima koju mi je dala kada sam krenula u Beograd na fakultet. Ta sveska mi je posebno draga, miriše na našu kuću. U njoj su i bratove i moje prve žvrljotine i crteži, kao i recept za kiflice sa sirom za koje moj suprug u šali kaže da su bile presudne da se zaljubi u mene. Sada kore pravim po osećaju i uvek su dobre. Meni ne smeta i kada se malo pokidaju", ispričala je crvenokosa voditeljka za pomenuti magazin.

Ona je svojevremeno naglasila i da njena ishrana podrazumeva mnogo vitamina, koje se trudi da redovno unosi, kao i da izbegava brzu hranu.

Još fotografija Marijane Tabaković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/Marijana Tabakovic Marijana Tabaković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna